Ont om spikar på tipset den här veckan. Chelsea får ses som veckans bank men annars är det svårtippat och räkna med att det lär bli hyfsad utdelning på 10 och 11 rätt på Lördag.

Tippa stryktipset hos Svenska Spel, en ensam vinnare med 13 rätt får 10 miljoner 

Tipset vecka 50, 2013, R-4-4-144

Match 1. Newcastle – Southampton (1x2)

Fortsatt fin form på Newcastle. 5 vinster på de 6 senaste där man bland annat slog United borta senast. Southamptons form ser inte jättebra ut men om man kollar vilka lag man mött så är det inte så farligt som det ser ut. Man har mött Arsenal och Chelsea borta och även City hemma där man lyckades få en poäng senast. Tyvärr är skadeläget det sämsta i hela Premier League. D Fox, V Wanyama, N Clyne, M Schneiderlin, A Boruc, K Davis, G Do Prado är alla skadade och missar matchen. Det gör att det lutar åt en etta på kupongen men vi helgarderar och hoppas på lite skräll i den här matchen. Vårt tips 1×2!

Match 2. Cardiff – West Bromwich (1x2)

Verkligen svårtippat. Två lag som inte vunnit på 5 matcher. Utgången lutar åt kryss i den här matchen. Båda lagen har dessutom några skador på anfallssidan där Bellamy är borta för Cardiff och Anekla samt Sinclair saknas för West Brom. Vi väljer att helgardera matchen. Vårt tips 1×2!

Match 3. Chelsea – Crystal Palace (1)

Stryktipsets säkraste match alla kategorier. Hemma på Stamford Bridge förlorar inte Mourinho med sitt Chelsea. Chelsea vann över Steaua Bucharest i Champions League i veckan där Oscar gjorde comeback efter skada. Man har nästintill en skadefri trupp att välja spelare ifrån. Endast Van Ginkel är långtidsskadad. Crystal Palace har spelat upp sig sista tiden och tagit tre vinster på de fyra senaste mot bottenkonkurrenterna. Dock är det annat motstånd nu. Säker etta!

Match 4. Everton – Fulham (1x)

Everton har mött Arsenal, United och Liverpool samt Stoke på de fyra senaste och har där 2 vinster och 2 oavgjorda. Man har bara 1 förlust i år och ettan känns här given. Fulham har bytt Manager och kanske såg vi en effekt av det när man slog Aston Villa med 2-0 hemma senast. Dock ska man inte ha något att sätta emot här. Vi jagar pengarna på Stryktipset och chansar på att ta med krysset i den här matchen. Vårt tips 1x!

Match 5. West Ham – Sunderland (12)

Otroligt viktig match för båda lagen. En så kallad 6 poängs match lagen emellan. Sunderland ligger sist och har 5 poäng upp till West Ham. Vid förlust är avståndet 8 poäng. Vid vinst endast 2 poäng. West Ham har 6 spelare från truppen på skadelistan där bland annat Andy Carrol återfinns. Sunderland har haft tuffa matcher sista tiden men har ändå varit när poäng. Lossnar det för Gustavo Poyets gäng nu? Vårt tips 12!

Match 6.  Blackburn – Millwall (12)

Blackburn har ett bättre lag på pappret än Millwal och dessutom är man helt ok hemma där man varit stabila i år. Millwall har bara en vinst i bortaspelet den här säsongen och det lutar åt en hemmaseger i den här matchen. Vi hoppas på skräll och tar med tvåan på tipset. Vårt tips 12!

Match 7. Blackpool – Queens Park Rangers (x)

Blackpool tar emot ett av Seriens bästa lag i QPR som även är förhandsfavoriter till att vinna The Championship den här säsongen. Blackpool har bara en förlust hemma och lär vara rejält taggade till den här matchen. QPR går alltid för tre poäng men vi tror att det blir svårt i den här matchen. Räkna med en jämn tillställning. Vi chansspikar krysset!

Match 8. Bournemouth – Birmingham (12)

Två lag som gör mycket mål men även släpper in en hel del och sällan spelar oavgjort. Den här matchen kan sluta hur som helst och därav vårt tips. 12!

Match 9. Charlton – Derby (2)

Charlton kämpar för nytt kontrakt och har riktigt dålig form. Nu möter man ett formtoppat Derby som har 5 raka vinster. Derby går som tåget för tillfället och slog Blackpool med hela 5-1 senast. Man har gjort 10 mål på de tre senaste matcherna och har riktigt bra moral i laget just nu. Vi spikar tvåan!

Match 10. Doncaster – Leeds (1x2)

Leeds är alltid oberäkneliga men har haft fin och stabil form sista tiden. Magkänslan säger dock att Doncaster kan skrälla här. Normalt sett har man haft svårt mot Leeds rent statistiskt men vi chansar med helgardering och hoppas på skräll även om det lutar åt en tvåa på Stryktipset. Vårt tips 1×2

Match 11. Huddersfield – Reading (1x2)

Två lag som gjort det helt okej den här säsongen. Reading har störst potential att sluta högt upp i tabellen med den trupp som man har. Det här blir dock en öppen historia och vi kan inte se åt vilket håll det barkar. Vårt tips 1×2!

Match 12. Middlesbrough – Brighton (x)

Tipsets andra säkra kryss. Brighton har bäst form och har haft ett bra grundspel den här säsongen. Det gör också att man är med och tampas om en kvalplats. Middlesbrough har bara en förlust hemma och kommer bli en svår nöt för Brighton att knäcka. Vi chansar med säkert kryss!

Match 13. Nottingham – Ipswich (1)

Otroligt svår match och den bör garderas tidigt. Ipswich har fin form och ska inte räknas bort med sina 3 raka segrar. Vi chansar på ettan här men hade gärna sett en helgardering om vi haft råd.

stryktips vecka 50Kommentar veckans stryktips

Veckans stryktips bygger på R-4-4-144 med 12 rättsgaranti.

Otroligt många svåra matcher på tipset som kan sluta lite hur som helst. Därför har vi valt att chansa med två spikkryss och några ett-tvåor. De säkra matcherna hittar vi i Chelsea och Everton. Dock garderar vi Everton för att hoppas på skräll och lite bättre utdelning på tipset.

Observera att Southampton toppar Premier Leagues skadelista vilket gjort att man tappat en del viktiga poäng sista tiden och kan få det tufft mot Newcastle.

Matchen som visas på Viasat den här Lördagen är Chelsea – Crystal Palace.

Utanför Stryktipset har vi Manchester City – Arsenal och Tottenham – Liverpool som två riktiga smällkarameller att se fram emot.

Vi ses på lördag, 16.00 på Stamford Bridge!