Hej,

omgång 16 av italienska Serie A fullbordas ikväll när Milan och Roma möts på San Siro.

Med ett spurtande Juventus framför sig och dessutom Napoli hack i häl, måste Roma återigen bevisa att man är att räkna med i år. Milan på bortaplan är dock ingen lätt uppgift, även om tabellen samt de två lagens insatser hittills i år pekar på att laget från huvudstaden är det bättre för tillfället. Man tog en mycket svår seger hemma mot Fiorentina förra veckan medan Milan ”bara” fick 2-2 borta mot Livorno.

Skadeläget i Roma har ljusnat och nu kan man äntligen matcha, eller åtminstone sånär, den startelva som tog nio raka segrar direkt i inledningen av säsongen. Mest glädjande av allt är att Totti förmodligen spelar från start, som med sin speluppfattning blir en nyckel i bollinnehavet. Kombinationen Totti+Gervinho är nog det det största orosmomentet för den rödsvarta backlinjen i kväll. För hemmalagets del saknas tongivande spelare som El Shaarawy, Robinho och Abate. Positivt är dock att Balotelli verkar ha hittat målformen och att Kaká har varit väldigt pigg på sistone.

ryjtjkl

Kan Milan och Balotelli störa Roma i afton?

Förmodade elvor:

Roma 4-3-3
De sanctis
Maicon-Benatia-Castan-Dodo
Bradley-De Rossi-Strootman
Florenzi-Totti-Gervinho

Milan 4-4-1-1
Abbiati
De Sciglio-Bonera-Zapata-Emanuelson
Poli-deJong-Montolivo-Muntari
Kaká
Balotelli

Förutsättningarna att det ska bli en öppen tillställning finns absolut. I slutändan är jag dock övertygad om att det är Roma som kommer att vara snäppet vassare även om det, på olika sätt, är en viktig match för bägge parter. Roma är obesegrade och spelar för att haka på i toppen. Milan spelar för att rädda upp en misslyckad säsongsinledning. ”Vargarna” från Rom är i nuläget ett betydligt bättre lag och i mina ögon har linan på bollinnehavet hamnat fel vilket ger ett spelvärde. Det är huvuddraget i kvällens match och synas med dryga medelinsatsen. Jag testar även ett par andra trevliga drag.

Totalt innehav bortalag: över 47,5 hittar du här till 1,82!

Bäst odds för ”båda lagen gör mål” finns här till 1,72 – synas till med medelinsats.

Även Roma över 4,5 hörnor testas med medelinsats till 1,72.

På återhörande!