Det är 23 december, dagen före Dopparedagen, och vi kan se fram emot årets mest kokheta Londonderby i Premier League mellan Arsenal – Chelsea kl. 21.00 ikväll.

Londonderby Arsenal - Chelsea kl. 21.00 ikväll

Ska The Gunners eller The Blues offras ikväll?

Vår svenska sed att på Julafton (Dopparedagen) samlas kring en gryta med det spad man kokat skinkan i, och doppa bröd för att äta, härrör viss del från lång tid tillbaka då vi använde oss av gamla hedniska offermåltider. För att göra en symbolisk jämförelse undrar vi vilket lag som ska offras ikväll på ett kokande Emirates Stadium, Arsenal eller Chelsea?

Naturligtvis kan den här tillställningen sluta oavgjort men vi kan vara säkra på att båda lagen kommer gå för full pott ikväll och att vi på åskådarplats, hemma framför Tv-rutan, lika gärna kan få se en gryta med spad färgas röd eller blå. Svenskt Spel tror på en anfallsrik fotboll med många målchanser åt båda hållen. Arsenals favör av hemmaplan kommer inte spela lika stor roll ikväll som i många andra matcher då Chelsea som Londonlag också kommer ha sin beskärda del av läktarstödet.

När vi säger att vi tror på en anfallsrik fotboll gör vi det mot bakgrunden av att båda lagen besitter många världsspelare både på mittfältet och i anfallet. Dessutom är de flesta av spelarna i sitt livs form!

Arsenal har gång på gång visat de övriga Premier League lagen att de är att räkna med i fighten om bucklan framme i vår. Spelarna Walcott, Ramsey, Özil och Giroud har fullkomligen öst in mål under säsongen och om vi får säga det så har många av målen varit väldigt snygga gjorda med sådan teknisk briljans att ofta hoppat högt av förtjusning.

Chelsea har radat upp segrar på sista tiden i Premier League förutom blundern mot Stoke för en tid sedan men som får ses som ett olycksfall i arbetet. Annars har Chelseas lagmaskin trummat på bra och nu fått upp en fart som är svår att stoppa. Mourinho är älskad som tränare och lyckats bygga upp maskineriet där alla lagdelar imponerar. Om vi ser till Chelseas målfarliga spelare hittar vi bland annat Hazard, Mata, Oscar, Lampard och Torres. Oj oj vilken match det här kommer bli!

Speltips på Londonderbyt Arsenal – Chelsea

Svenskt Spel kommer spela på en målglad match i Londonderbyt mellan Arsenal – Chelsea. Spelet på antal mål över 2,5 till oddset 1.73 hos Betsson lockar alldeles för starkt för att vi ska kunna låta bli att lägga ett odds.

Match: Arsenal – Chelsea

Matchstart: Kl. 21.00

Tv-kanaler: Viasat Fotboll och Viaplay

The Gunners - The Blues