Sista Stryktipset för i år och det sträcker sig över både Lördag och Söndag. För oss som gillar Premier League är det här en härlig tid med många matcher på få dagar. Det brukar också leda till en del skrällar när storlagen roterar spelare i sina lag. Här följer veckans stryktipsförslag!

Tipset vecka 52, 2013, R-4-4-144

Match 1. Aston Villa – Swansea (1x2)

Aston Villa har verkligen problem just nu. Det är inte mycket som stämmer och man förlorade på boxingday med 0-1 hemma mot bortasvaga Crystal Palace. Swansea har inte heller någon vidare form och rejäla skadeproblem. Därför väljer vi att helgardera matchen. Vårt tips 1×2.

Match 2. Cardiff – Sunderland (1)

Cardiff åkte på en rejäl smäll mot Southampton hemma på boxingday och låg under med 0-3 efter 27 minuter. Sunderland skrällde borta mot Everton genom en tidig ledning där Everton fick målvakten Tim Howard utvisad. Vi tror att Cardiff reser sig som normalt sett är rätt bra hemma. Sunderland tar ingen ny 3 poängare. Vårt tips. Etta!

Match 3. Hull – Fulham (1x)

Fulham vände och vann mot Norwich borta med 1-2 vilket var starkt. Hull tappade en 2-0 ledning hemma mot United men hade lite oflyt och var riktigt nära att knipa alla tre poängen då man hade ett läge i kryssribban vid ställningen 2-2. 1x räcker långt och blir vårt tips!

Match 4.  Manchester City – Crystal Palace (1)

Vem ska kunna stoppa City hemma i år. Man kör över allt motstånd och dessutom gör riktigt mycket mål. Vi behöver inte motivera ettan. Kupongens säkraste match! Säker etta!

Match 5. Norwich – Manchester United (x2)

Norwich måste hitta på nåt då formen är vikande. Manchester United har hittat vinnarspåret även om man hade lite flyt mot Hull senast. 2:an känns rätt given men ven vi chansgarderar med ett kryss. Vårt tips x2!

Match 6. Chelsea – Liverpool (1x)

Chelsea tar sina poäng utan att övertyga. Man har fått kämpa hela vägen i många matcher för att få med sig ett bra resultat. Man gjorde en strålande första halvlek mot Swansea vilket resulterade i 1-0 ledning för att sedan stänga matchen i andra halvlek på typiskt Mourinho vis. Liverpool har haft riktigt fin form och var nära en poäng mot hemmastarka city på Boxingday. Chelsea har 69 raka matcher utan förlust i Premier League under Mourinhos ledning. Därmed räcker 1x långt!

Match 7. Everton – Southampton (1x)

Everton borde vara revanchsugna efter debaclet senast hemma mot Sunderland där Tim Howard blev frilägesutvisad. Southampton fortsätter gå starkt trots skadeproblem. 0-3 vinst borta mot Cardiff var ett styrkebesked. Det är dock aldrig lätt att vinna på Goodison Park och Everton lär inte förlora två matcher på raken hemma. Vårt tips 1x!

Match 8. Newcastle – Arsenal (1x2)

Newcastle har ruggig form men nu kommer man verkligen få bekänna färg. Hemma har man fint facit med 5 vinster, 3 oavgjorda och endast 1 förlust. Arsenal toppar som bekant Premier League och det är två målglada lag som möts. Ett troligt o bra spel utanför Stryktipset är att båda lagen gör mål i matchen som kan spelas hos spelbolaget Betsafe. Vårt tips på Stryktipset blir helgardering. 1×2!

Match 9. Tottenham – Stoke (1)

Tottenham har ny Manager fram till sommaren i Tim Sherwood. 1-1 mot West Bromwich måste ha varit en missberäkning. Stoke som fick två utvisade mot Newcastle kommer ha dessa avstängda i den här matchen. Stokes bortaspel är inget vidare den här säsongen då man har endast en vinst. Vårt tips säker etta!

Match 10. Blackpool – Brighton (1x2)

Det här är en match som ska sluta hur som helst. Blackpool har möt väldigt bra senaste tiden så man ska inte ta allt för hårt på statistiken och deras formkurva. Dock kan moralen fått sig en liten törn. Vårt tips helgardering!

Match 11. Nottingham – Leeds (1)

Två lag som jagar kval till Premier League. Båda lagen har fin form och egentligen skulle vi vilja helgardera här. Vi chansar på säker etta! Vårt tips etta.

Match 12. Watford – Queens Park Rangers (2)

Watford går inte att känna igen den här säsongen om man jämför med förra. QPR jagar direktuppflyttning till Premier League och är på god väg att lyckas även om formen inte varit den bästa sista tiden. Man ligger just nu på tredje plats och bör nog vinna här om man ska haka på Leicester och Burnley i toppen. Vårt tips, chansning. Säker tvåa!

Match 13. Wigan – Burnley (1x2)

Wigan har ryckt upp sig sista tiden. 2 vinster och 1 oavgjord på de tre senaste. Dock är det tuffare motstånd nu när man tar emot Burnley som ligger på en andra plats i The Championship. Vi väljer att helgardera! Vårt tips 1×2!

stryktipsförslag vecka 52Kommentar om veckans stryktips.

Vi fortsätter på den inslagna vägen att spela ett reducerat system R-4-4-144 med 12 rättsgaranti.

Observera att Stryktipset den här veckan sträcker sig över på Lördag och Söndag men kul att det är hela 9 Premier League matcher på stryktipskupongen.

Stryktipsets säkraste match är Manchester City hemma mot Crystal Palace.

Skrällarna tror vi att Norwich eller Newcastle står för. Everton kan även få svårt att ta alla 3 poängen hemma mot stabila Southampton.

Har ni några funderingar kring helgens stryktips så kommentera gärna. Vilka matcher tror ni på och var hittar ni skrällarna. Nu när Premier League går in i ett tätt spelschema så brukar lagen roteras och det brukar leda till en del oväntade resultat.

Vi ses på Lördag igen!

Tippa på Stryktipset hos Svenska Spel här.