Det var ett tag sen det smällde till på Stryktipset. Det har varit några veckor nu med jackpot inbäddat i tipset men det har inte skrällt tillräckligt för att bil en rejäl utdelning på 13 rätt. Här följer veckans stryktipsförslag.

Tipset vecka 6, 2014, R-4-4-144

Match 1. Chelsea – Newcastle (1)

Chelsea gjorde en smått fantastisk match senast borta mot Manchester City. Man lyckades hålla nollan och förutom vinsten 0-1 så hade man tre träffar i virket. Nyförvärvet Nemaja Matic imponerade stort efter att ha startat sin första match för Chelsea i Premier League. Kan man bara hålla skärpan så ska inte Newcastle vara något problem. Newcastle har tappat Cabaye till Paris Saint Germain och dessutom har man Remy avstängd vilket gör att man tappat i offensiven. Dessutom så har Newcastle en hel del skador, kolla statistiken till höger! Lägg där till rätt så dålig form med bara 1 vinst på de 6 senaste matcherna. Vi spikar ettan!

Match 2. Aston Villa – West Ham (1)

Aston Villa har fått tillbaka en del viktiga spelare sista tiden som Vlaar och Benteke som gjort att man börjat ta poäng. Senast fick man stryk mot Everton borta med 2-1 där man hade ledningen. Nu kommer West Ham på besök och det kommer förmodligen bli en tuff tillställning på Villa Park. West Ham tog en poäng mot Chelsea borta trots 1-39 i målchanser i favör till Chelsea. Detta tack vare en storspelande målvakt. Laget var inte speciellt bra. Vi tror inte att man kan stå emot Villa här och vi tippar hemmalaget som segrare. Säker etta!

Match 3. Crystal Palace – West Bromwich (1x2)

Två lag som är i poängbehov då man råkat bli indragna i bottenstriden. West Bromwich är rent ut sagt usla på bortaplan där man endast har en vinst den här säsongen. Crystal Palace kryssar sällan och är väldigt ojämna. Man har slagt Hull och Stoke hemma i de två senaste ligamatcherna. Väldigt ovisst här och vi väljer att helgardera matchen. Vårt tips 1×2!

Match 4. Norwich – Manchester City (x2)

Frågan är om Manchester City är på väg in i en liten svacka. Förlusten hemma mot Chelsea senast kanske man inte ska dra för stora växlar av men några nyckelspelare saknas. Fernandino och Agüero samt Nasri som får ses som nyckelspelare saknas. Demichelis tog steget upp på mitten i förra matchen och gjorde väl inte bort sig men håller inte samma klass som Fernandino där. Norwich har ingen vidare form men har stört topplagen på sin hemmaplan i år så vårt spel blir därför x2.

Match 5. Southampton – Stoke (1x)

Det börjar se ljust ut på skadefronten hos Southampton. Chambers och Wanyama är förmodligen spelklara också. Det märks också på den form som Southampton har. 4 vinster och 2 oavgjorda på de 6 senaste. Stoke lyckades vinna hemma mot Manchester United men hade dess innan fyra raka förluster. Southampton får ses som favoriter. De här två lagen har spelat oavgjort i de tre senaste mötena inbördes vilket gör att vi tar med krysset på kupongen. Vårt tips 1x!

Match 6. Sunderland – Hull (1)

Vad har hänt med Sunderland? Snacka om att Poyet lyckats lyfta laget sen Di Canio fick sparken. För fyra omgångar sen låg man sist i tabellen. 3 raka segrar i ligan har gjort att man klättrat från sista till 14:e plats. Skadeläget ser ljust ut också för Sunderland och det lutar åt 3 nya poäng för hemmalaget på Stadium of Light. Hull är mediokra i sitt bortaspel. 1 vinst 2 oavgjorda och 9 förluster den här säsongen.

Match 7. Barnsley – Ipswich (x)

Barnsley krigar för sitt liv för att hänga kvar i The Championship. Varenda match får ses som en cupfinal för hemmalaget. Ipswich ligger bra till i tabellen på en 7:e plats. Man har kryssat väldigt mycket i bortaspelet den här säsongen. Ett krigande hemmalag tror vi leder till ännu ett kryss i den här drabbningen. Därför chansspikar vi krysset i den här matchen.

Match 8. Blackpool – Nottingham (x2)

Blackpool är inne i en smärre kris skulle man kunna säga. 1 oavgjord och 5 förluster på de 6 senaste gör att man faller som en fura ner genom tabellen. Hade man inte haft en bra start på säsongen så hade det sett riktigt illa ut. Trenden måste man vända snart för det finns många hungriga lag som kommer underifrån och säsongen är lång. Nottingham är det klart bättre laget och har bara 6 poäng upp till QPR som innebär direktuppflyttning och spel i Premier League nästa säsong. Formen är fin med 4 vinster och 2 oavgjorda på de 6 senaste. Vi tar med krysset men tvåan känns given. Vårt tips x2!

Match 9. Bolton – Bournemouth (1x2)

Rätt så dålig form på båda lagen. Bolton har 4:a raka förluster! Man har kryssat 8 matcher på hemmaplan den här säsongen och den här matchen känns verkligen oviss. Vi väljer att helgardera!

Match 10. Charlton – Birmingham (1x)

Svårtippat då lagen är väldigt ojämna. Sämst form på Birmingham men Charlton känns helt opålitliga. Egentligen skulle vi vilja helgardera här men vi chansar och väljer att tippa 1x.

Match 11. Huddersfield – Wigan (1x2)

Wigan har vaknat till liv! Endast 1 förlust på de 6 senaste matcherna tyder på att det mesta står rätt till och man har klättrat i tabellen. Hudderfield är hemmastarka men har fyra raka förluster vilket gör att det känns väldigt osäkert. Vänder man den negativa trenden nu? Vi väljer att helgardera!

Match 12. Middlesbrough – Blackburn (1x2)

Två lag med helt okej form. Middlesbrough har endast 2 förluster den här säsongen hemma. Det ska mycket till om Blackburn ska vinna men vi chansar att ta med tvåan och hoppas på en liten skräller. 1x borde vara utgångsläget och som det flesta verkar ha på styktipskupongen. Vårt tips blir helgardering!

Match 13. Reading – Sheffield Wednesday (1)

Två lag med strålande form. Sheffield Wednesday har lämnat botten bakom sig och tittar uppåt i tabellen. Reading har gjort hela 12 mål på sina två senaste hemmamatcher och vi tror att man kommer gasa även i den här matchen och får därför tipset. Vi spikar ettan!

stryktipset vecka 6 2014Kommentarer om Stryktipset

Vi fortsätter att tippa vårt reducerade system R-4-4-144 med 12 rätts garanti. Det innebär fler garderingar för en mindre summa pengar än om vi spelat ett matematiskt system med samma antal garderingar.

Enda nackdelen är att om vi får 13 rätt så är det inte säkert att det är det i slutändan. Men vi är garanterade minst 12 rätt på någon rad om vi lyckas få 13 på stryktipsraden.

Veckans säkraste matcher tror vi att Chelsea och Sunderland är. Båda lagen har fin form och möter bortalag som har lite problem i sina trupper med skador.

Veckans skräll tror vi Norwich står för som tar en poäng mot City. Det får ändå ses som en skräll och sen tror vi även att Stoke kan knipa en poäng borta mot Southampton.

Följer ni vår rad så blir det tyvärr inga 10 miljoner på 13 rätt utan det krävs i så fall ett par rejäla skrällar i övrigt.

Veckans stryktips innehåller 12 miljoner extra i Jackpot vilket gör att det kan bli fina pengar på 13 rätt ändå.

Hur tippar ni? Vilket system föredrar ni? Kör ni samma system varje vecka eller anpassar ni systemet efter kupongen?

Vi ses på Lördag igen!