Hej,

efter en längre tids uppehåll på bloggen är jag tillbaka för att leverera speltips och analyser till er läsare. Vår hemsida har växt mycket sen senast och det känns motiverande att få möjligheten att fortsätta utveckla den tillsammans med våra besökare. Således, stort tack till alla som gillar och delar innehållet. Tänkte nu bjuda tillbaka med lite spelvärde i söndagens härliga utbud.

Vi kör i kronologisk ordning och öppnar med spanska Primera División, där Athletic Bilbao tar emot Espanyol hemma på San Mamés kl 19:00. För er som inte har så mycket koll på Bilbao, kan man lugnt konstatera att laget har gått väldigt bra denna säsong. Man har i skrivande stund kopplat greppet om en kvalplats till Champions League och på hemmaplan är man urstarka.

Bilbao andas klass i sitt sätt att spela fotboll och är dominanta i sin offensiva spelstil. Nu kommer alltså ett medelmåttigt, men lurigt, Espanyol på besök och man kommer högst sannolikt att ligga lågt för att sedan satsa på omställningar. Oavsett hur matchen utvecklar sig målmässigt kommer Bilbao att ösa på från första till sista minut och därmed skapa ett rejält tryck precis som i de flesta hemmamatcher tidigare under säsongen. Detta har allt som oftast renderat anmärkningsvärt många hörnor, och med motståndet samt förutsättningarna inför kvällens möte, är det mycket troligt att man vinner hörnorna med stor marginal ännu en gång. Medelinsats tillämpas.

323884_heroa

Gervinho är i storform för tillfället

Ath. Bilbao – 3,5 hörnor till fina 2,00 spelas!

Kvällens andra drag hittar jag i ”den eviga staden” och mötet Roma-Sampdoria kl 20:45. Det har varit en ganska tung vecka för Roma, där ett derby mot Lazio (0-0) och en cupsemifinal mot Napoli (förlust 3-0) stått på schemat. Säga vad man vill om uttåget ur cupen, derbyt borde ha vunnits, vilket hade inneburit ett minskat avstånd till ligaettan Juventus som kryssade borta mot Hellas Verona. Nu möter Juventus ett uselt Chievo på hemmaplan och där lär man inte tappa poäng.

Alltså är det nu mycket viktigt att Roma tar en seger för att dels haka på i toppen, men också för att inte tappa greppet om andraplatsen man har i dagsläget. Sampdoria alltså. Jag kan inte se annat än att Mihajlovics mannar har fått ordern att ”parkera bussen”. Allt annat vore väldigt vågat. Hur det än blir är jag relativt säker på att ett revanschsuget Roma tar en rutinseger utan konstigheter. Defensivt lär det inte vara några större problem och offensiv kraft finns det ganska gott om både på mitten och i anfallet. Jag tror på en komfortabel vinst med 2-0, 3-0.

Roma hcp -1 spelas med medelinsats till 1,95!

Synpunkter är som vanligt högst välkomna.

På återhörande!