Det börjar dra ihop sig i OS till den klassiska femmilen. 50 km ska köras i fri stil stil. Precis som senast då Johan Olsson genomförde ett bragdlopp i VM så kommer femmilen att ha en masstart. Alla åkare går ut samtidigt och först i mål vinner.

Vem vinner femmilen i Sotji?

Om Norrmännen inte får till vallningen så tror jag att vi kan räkna bort deras vinstchanser. Vi tror att någon av svenskarna eller schweizaren Dario Cologna kommer göra upp om guldet. Dario är favorit till segern enligt spelbolaget Betsafe. Vi såg också ryssen Legkov vara i storform i stafetten där han sprintade uppför den sista backen som om det vore ett kort sprintlopp.

Vi kommer sätta på en balja kaffe och bänka oss klockan 08.00 på söndag och tippa Marcus Hellner som vinnare till oddset 6.25. Hellner fick en rätt så behaglig sista strecka i stafetten och hans form har genomgående sett bra ut! Vill man har en riktig outsider så kan den kraftfulle Richardsson vara ett alternativ som slutade 3:a på 15 km klassiskt.

Tippa vinnare på femmilen i Sotji OS hos Betsafe

odds femmilen

johan olsson femmilen

Johan Olsson tror själv inte att han kommer kunna klara av att köra en femmil med den skada (överansträngning i revbenen och lunginflammation) som han ådrog sig före OS. Men vi hoppas givetvis på ett nytt bragdlopp!

Masstarten i längdskidor kommer att avgöras på Laura Cross County Ski Biathlon Center.

Vem tror ni vinner femmilen i Sotji? Kommentera gärna nedan!