Hej,

Barcelona över 1,5 mål till 1,95 samt Zlatan som målskytt till 2,00 satt igår. Om ni inte ryggade igår får ni chansen igen då Champions League-slutspelet fortsätter. Ikväll bjuds vi på Arsenal-Bayern München och Milan-Atlético Madrid. Spelvärde finns absolut.

”Den tyska maskinen” från förra säsongen verkar köra över sina motståndare även denna, dock med en ny tränare vid namn Pep Guardiola. Nu väntar Arsenal på bortaplan och jag skulle inte oroa mig alltför mycket om jag supportade Bayern. För er som inte såg Man City-Barcelona igår kväll är jag inne på att vi får se en liknande match här. Arsenal lär ha ett lågt utgångsläge i sitt positionsspel för att minimera risker, vilket borde ge bortalaget större möjligheter att styra spelet.

dante-bayern

En svår uppgift väntar Arsenal

På förhand tror jag inte att Bayern är särskilt intresserade av att få ett oavgjort resultat för att sedan avgöra på hemmaplan. Nej, här ska man smälla dit minst två bollar och helst vinna matchen för att slippa en onödigt dramatisk returmatch präglad av nervositet. Arsenal kommer givetvis bli tvungna att anfalla, speciellt om man hamnar i underläge. Kanske lyckas man göra mål. Oavsett hur det blir är känslan mycket god för Bayern som är mycket stabila. Det luktar 0-2, 1-3 till tyskarna här.

Väljer att gå in på följande spel:

Bayern München till 1,74 med medelinsats

Bayern över 1,5 mål till 1,68 med medelinsats

Totalt antal mål: Över 2,5 med låg insats till 1,65

Så till Milano och kvällens andra möte, Milan-Atl Madrid. Låt oss inte lägga alltför stor vikt vid faktumet att Milan gör en medioker säsong i Serie A, där man huserar i mitten av tabellen och i praktiken har bränt sina chanser att nå en topplacering. I Champions League är man oerhört rutinerade och brukar höja sig rejält, det har man visat tidigare i dessa sammanhang. På San Siro tror jag man i synnerhet har chans att stå upp väl och störa de flesta motstånd och kvällens motståndare tror jag inte är något undantag för detta.

Till skillnad från Milan har Atl. Madrid gjort en fantastisk säsong hittills. I ligan har man har spelat ihop lika många pinnar som Barcelona och Real Madrid, där de tre lagen står på 60 poäng var alltså. Att få med sig ett oavgjort resultat vore inte helt fel då man kommer spela helt annorlunda på hemmaplan i Spanien. Jag tror Simeones mannar lär satsa på en vattentät defensiv samt omställningar och snabba anfall via flankerna för att mata in bollar på David Villa och Diego Costa. På detta vis lyckades man slå Real Madrid på bortaplan i ligaspelet under hösten. Dessutom skapade man 6-7 hörnor, som är ytterligare ett vapen i spanjorernas arsenal. Mycket troligt att denna taktik tillämpas även ikväll.

Alltså, ska Milan ha någon chans att ta sig vidare till nästa omgång krävs en stark insats ikväll där man måste våga anfalla. Vi flankerna, långbollar, fasta situationer. Fullt ös helt enkelt. Med detta i åtanke, samt att Atlético snittar 7-8 hörnor per match, ligger linan för hörnorna åtminstone två snäpp för lågt. Måste bara syna detta:

Totalt över 9,5 hörnor spelas med medelinsats till 1,80! 

På återhörande!