Återigen en del Premier League matcher på stryktipskupongen vilket gör livet lite bättre för oss fotbollsälskare! Vi vill slå ett slag för att man kan läsa våra stryktipsförslag samt läsa om skadeläget i de olika Premier League lagen till höger. Här följer veckans stryktipsförslag!

Tipset vecka 8, 2014, R-4-4-144

Match 1. Arsenal – Sunderland (1)

I Onsdags åkte Arsenal på en tuff smäll mot Bayern München i Champions League. En spelare som börjat bli pressad nu är Mesut Özil. Efter att ha missat en mediokert slagen straff mot Bayern så lär inte pressen minska på att han måste börja leverera. Den stora frågan här är om Arsenal orkar att ladda om till att möta ett Sunderland i riktigt bra form. Den här matchen kan bli tuff för Arsenal och bör garderas tidigt. Vi spikar ettan men vill ändå varna för Sunderland som slåss för sin existens i Premier League.

Match 2. Cardiff – Hull (1x2)

Cardiff har det jobbigt och åkte ur FA-Cupen mot Wigan efter 1-2 hemma senast. Det som slog mig i den matchen var att man spelade helt ok till sista tredje delen men sen hände ingenting. Målskyttet har uteblivit. 3 mål framåt på de 5 senaste matcherna är för dåligt. Hull blandar och ger och kan mycket väl vinna här. Man har dock ingen vidare bortastatistik så den här matchen kan sluta lite hur som helst. Vi väljer att helgardera.

Match 3. Manchester City – Stoke (1)

Citys match mot Barca i tisdags påminde en hel del om den som Arsenal spelade mot Bayern i veckan i CL. Både Robben och Messi sprang i djupled och fick med sig straff och frilägesutvisning. Sen var den dagen förstörda för de båda brittiska lagen. Orkar City ladda om mot ett svårspelande Stoke? Ja hemma är man riktigt starka och fokus kommer förmodligen nu ligga helt på ligan. Vända 0-2 hemma till någonting positivt borta mot Barca ska inte gå helt enkelt. Vi spikar ettan.

Match 4. West Bromwich – Fulham (1x)

Otroligt viktig match runt nedflyttningsstrecket. West Bromwich är egentligen bättre än vad tabellen visar. Man har många oavgjorda matcher hemma den här säsongen och det är ett tecken på att man inte haft samma form som förra säsongen. I Fulham har det varit turbulent då det varit två managerbyten den här säsongen. Just nu har man tillsatt Felix Magath som har en stor dos erfarenhet med sig in i bagaget. Managerbyten kan ge bra effekt direkt och det är många spelare som då vill visa framfötterna. Därför tar vi med krysset på kupongen. Vårt tips 1x!

Match 5. West Ham – Southampton (1x2)

West Ham kommer från 3 raka segrar och det har gjort att man tagit ett rejält kliv uppåt i den jämna tabellen. Det här är två lag som skiljer sig åt i spelet. West Ham spelar väldigt fysiskt. Mycket långa bollar och krigar hela vägen in i mål. Southampton spelar riktigt fin fotboll med uppspel längs backen. Båda lagen har bra form och det känns som det kan sluta lite hur som helst. Vi helgarderar.

Match 6. Barnsley – Millwall (1x)

Barnsley är helt ok hemma och möter ett Millwall som nästan aldrig vinner borta (Endast 2 segrar den här säsongen). Det här är en otroligt viktig match för båda lagen kring nedflyttningsstrecket. Barnsley kommer vara heltaggade på sin hemmaplan och det ska mycket till om laget förlorar den här matchen. 1x räcker långt!

Match 7. Blackpool – Birmingham (1x)

Två lag som inte mår speciellt bra just nu. Blackpool har ingen vinst på de 10 senaste matcherna och Birmingham har endast 1 vinst på de 7 senaste matcherna. Var ett litet tag inne på att spika krysset här. Blackpool har gjort 4 mål framåt på de 10 senaste så förmodligen kommer det här bli jämt och målfattigt. Vårt tips 1x men den här matchen bör helgarderas tidigt.

Match 8. Bolton – Watford (1x2)

Två lag som kryssar otroligt mycket. Bäst form på Watford som trots bra motstånd har 5 raka utan förlust. Det luktar kryss lång väg i den här matchen också men vi väljer att helgardera. Känns som Watford är lite mer favoriter om man tvingas peka ut något av lagen. Vårt tips 1×2!

Match 9. Brighton – Wigan (1x2)

Hemmastarka Brighton tar emot ett Wigan i bra form. 3 raka vinster på bortalaget. Brighton är inte mycket sämre med endast 1 förlust på de 6 senaste matcherna. Utgångstipset är kryss även här men vi väljer att helgardera. Vårt tips 1×2!

Match 10. Burnley – Nottingham (1x)

Tvåan mot femman i tabellen och många viktiga poäng står på spel. Båda lagen har bra form och Nottingham har vunnit i ligan trots flera bortamatcher på raken. Burnley har dock inte förlorat hemma än den här säsongen. 9 vinster, 6 oavgjorda och 0 förluster är ett mycket bra facit. Vi tror inte sviten spricker på lördag heller och 1x kommer räcka långt. Vårt tips 1x!

Match 11. Charlton – Queens Park Rangers (2)

Queens Park Rangers var ett tag serieledare i The Championship men har nu tappat något och halkat ner till en fjärde plats. Man har fyra poäng upp till Burnley som har den andra och sista platsen för direkt uppflyttning till Premier League. Ska man vara med när det drar ihop sig så går det nog åt 3 poäng här. Charlton är helt ok hemma men möter nu riktigt tufft och motiverat motstånd. Vi spikar tvåan!

Match 12. Huddersfield – Sheffield Wednesday (1)

Två lag som blandat och gett. Huddersfield är dock riktigt starka hemma och får därför tipset. Våra garderingar är helt enkelt slut annars skulle vi garderat den här matchen. Vårt tips säker etta!

Match 13. Reading – Blackburn (x)

Medans Blackburn är stabila och spelar målsnålt så har Reading en helt annan typ av fotboll. Det fullständigt sprakar om Readings matcher. Full fart framåt och en hel del gjorda mål. 18 mål framåt på de 6 senaste matcherna ger ett snitt på 3 mål per match vilket är riktigt bra. Dock blir man straffade emellanåt för sitt spel och släpper även in en hel del mål bakåt. Vi tror inte Blackburn vill ha Hawaii fotboll och kommer därför försöka stänga matchen. Vi chansspikar krysset!

stryktipsförslag vecka 8Kommentarer om Stryktipset

* Vi fortsätter med att spela vårt reducerade system som bygger på fyra helgarderingar och fyra halvgarderingar för 144 kr. Spelet kan hittas hos svenska spel och heter R-4-4-144. Det här reducerade systemet har 12 rättsgaranti. Får man 13 rätt på ramen så har man minst 12 rätt på en utskriven rad.

* Det är ont om säkra matcher på veckans kupong. Både Arsenal och City får ses som de bästa spikarna men det är alltid svårt att ha spelat CL i veckan och därefter motivera sig mot på papperet lite sämre lag. Så det skulle inte förvåna om någon av match 1 eller 3 slutar med kryss.

* Det är så många jämna matcher på kupongen så svårt att prata om skrällar som vi tror på. Men Watford och Wigan kan mycket väl vinna sina matcher borta mot Bolton och Brighton.

* För övrigt ingen jackpot på tipset den här veckan.

* Tv matchen är Arsenal – Sunderland. Får vi se Sebastian Larsson från start i Sunderland?

* Får Guidetti mer speltid än vanligt i Stoke? Ytterst tveksamt tyvärr..

* Vad tror ni om veckans stryktips. Kommentera gärna!

* Ja då ses vi på Lördag igen!