I eftermiddag kl. 15.00 är det dags för en härlig final i engelska Ligacupen 2014 mellan Manchester City – Sunderland på nationalarenan Wembley. Ligacupen heter Capital One Cup och består av fyra grundspelsomgångar för att sedan tas vid av kvartsfinaler, semifinaler och så slutligen en stor final som alltså sker idag! 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i60gKhfRPUE[/youtube]

 

Manchester City:s väg till final i Ligacupen

Manchester City logoManchester City slog i sin kvartsfinal Leicester med 1-3 på bortaplan den 17:e december. Det var en seger helt enligt planerna men utgången var nog ändå aningen osäker inför matchen. Citys målfarligaste spelare Sergio Aguero var vid matchtillfället frånvarande på grund av skada och in klev istället Edin Dzeko. Och som han gjorde det, med sina två mål frälste han Manchester City och tog laget vidare till semifinalomgången. Kvartsfinalomgången var annars en runda som fick se de största lagen både försvinna och ta sig vidare. Chelsea förlorade lite överraskande mot Sunderland och var därmed borta. Även Tottenham åkte på en förlust hemma mot West Ham. Manchester United följde de andra lagen till semifinalomgången genom att segra över Stoke med 0-2 på bortaplan.

Semifinalen består av två möten. I semifinalmötena 8:e och 21:e januari fick Manchester City möta West Ham och man avgjorde redan allt i den första matchen på City:s hemmaarena Etihad Stadium inför drygt 30 000 åskådare. Där gjorde Manchester City slarvsylta av motståndarlaget West Ham när man på ett nästan förödmjukande sätt gjorde sex baljor och inte släppte in något bakåt. Här showade Alvaro Negredo och Edin Dzeko friskt med West Ham försvaret och gjorde tre respektive två mål var. Andra matchen slutade med 0-3 vilket innebar sammanlagt 9-0 till Manchester City. Siktet var nu inställt på final!

Sunderland:s väg till final i Ligacupen

Sunderland A.F.CSunderland tog en riktig skalp när man i kvartsfinalen lyckades besegra självaste serieledarna (nuvarande) Chelsea med 2-1 i en nervkittlande tillställning där man länge trodde att Chelsea skulle vara det lag som tog sig vidare. Genom Frank Lampard tog man nämligen ledningen med 0-1 som stod sig ända till 88:e minuten! Då slog Sunderlands Fabio Borini till och kvitterade vilket innebar förlängning. I förlängningen dröjde det ända till 118:e minuten innan Sung-Yeung Ki kunde avgöra för Sunderland.

I semifinalen tog man ytterligare en fin skalp genom att vinna över Manchester United i två otroligt spännande möten där båda matcherna slutade med varsin seger med 2-1 på sina respektive hemmaplaner. Allt gick till straffläggning där Sunderland hade de skickligaste straffläggarna.  Sunderland är i final och spelar sin största match på 41 år!

Manchester City – Sunderland speltips

Vi på Svenskt Spel tänker lägga våra pengar på seger för Manchester City. För närvarande är man väldigt starka om ser till ligaspelet i Premier League jämfört med Sunderland som brottas kring nedflyttningsstrecket. Sunderland har överraskat klart och när nu City spelar en final med vetskapen om att man möter ett lag som slagit ut både Chelsea och Manchester United kan vi räkna bort underskattning i den här matchen från Manchester City:s sida.

Vi spelar Manchester City som segrare av Ligacupen 2014 till oddset 1,31 med hög insats hos Betsson.

Manchester City – Sunderland spelar Final i Ligacupen 2014 idag lördag 2 mars med matchstart kl. 15.00.

Matchen sänds i TV10 och gratis via Betsson Livestreaming TV.