Ikväll möts FC Bayern München – Arsenal i Champions League och åttondelsfinalernas omgång med returmöten är därmed igång. Ytterligare en match spelas ikväll mellan Atletico Madrid och Milan men vi har valt att fokusera vårt spel på stormötet Bayern München – Arsenal.

Bayern München - Arsenal i Champions League

Matchsekvens från förra mötet mellan Arsenal – Bayern München.

Förra mötet slutade med en tung förlust för Arsenal hemma på Emirates Stadium med 0-2 mot de regerande Champions League mästarna. i den matchen gjorde Kroos och Müller mål för Bayern. Frågan är om det finns något som talar för att Arsenal överhuvudtaget har en mikroskopisk chans att vända detta? Bayern München är extremt svårslagna på sin hemmaarena Allianz Arena och inte tillstymmelse till att någon formsvacka skulle vara i antågande gör att matchens utgång känns än mer given. Däremot är engelska lag ofta väldigt bra på att slå i underläge och har överraskat många gånger tidigare. Vem minns inte Liverpools upphämtning i Champions League finalen 2005 mot AC Milan! Det ska bli riktigt kul att se hur Arsenal kommer anta utmaningen mot den tyska lagmaskinen med kantspringare som Arjen Robben i kanonform och Franck Ribéry som var med och slogs om utnämningen till världens bäste spelare 2013. 

FC Bayern München loggaArsenal logga

Speltips Bayern München – Arsenal

Bayern München Vi på Svenskt Spel tyckte först det var lockande att spela ett Handikapp-spel 0-1 på en 2:a i matchen till oddset 3,55 men är rädd för att Bayern München trots allt vinner med ett par måls marginal. Däremot väljer vi att spela på att det blir över 2,5 mål i matchen till oddset 1,42 hos Betsafe. Det är ett betydligt lägre odds men känns som väldigt sannolikt att det slår in och säkrare att vi går hem med vinst här istället.