Den här veckan är det en rolig stryktipskupong på många sätt. Många Premier League matcher på kupongen och även många ovissa matcher som gör det väldigt intressant. Stryktipset gav nästan en halv miljon på 13 rätt förra veckan men det var mycket tack vare att det var jackpot då. Den här veckan finns inga extra slantar på Stryktipset men det gör det inte mindre intressant för det. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 12, 2014, R-4-4-144

Match 1. Cardiff – Liverpool (x2)

Cardiff förlorade på övertid senast borta mot Everton. Den insatsen måste ändå ha stärkt laget och förmodligen kommer man spelade på ett liknade sätt här när formtoppade Liverpool kommer på besök. Liverpool har fem raka segrar i ligan och körde över United senast med 3-0 borta! Tvåa känns given men vi tar med krysset och hoppas på en liten skräll! Vårt tips x2!

Match 2. Everton – Swansea (1)

Everton vann på övertid hemma senast mot ett defensivt spelande Cardiff. Man är ändå ett av Premier Leagues starkaste hemmalag. 10 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust den här säsongen hemma talar sitt tydliga språk. Swansea tappade en 1-0 ledning till förlust hemma mot West Brom senast och man harvar lite i mitten av tabellen. Frågan är hur stor motivationen är här. Everton jagar en Europa League plats. Vi spikar ettan!

Match 3. Hull – West Bromwich (1x)

Hull är helt ok hemma och det är där man plockar de flesta av sina poäng. West Bromwich har bara 2 vinster på bortaplan i år och en del skador för tillfället. Dock vann man senast borta mot Swansea med 1-2. Tror inte att man gör om den bedriften igen. Krysset ligger nära till hands men vi garderar upp med ettan! Vårt tips 1x!

Match 4. Manchester City – Fullham (1)

Utslagna i Champions League och även utslagna i FA-Cupen. Det har varit ett tufft spelschema för City sista tiden men nu kan man enbart koncentrera sig på ligan och det här blir ingen lätt uppgift för Fullham. City är ju grymt starka hemma och vinner förmodligen det här med ett par mål. Agüero missar matchen men det finns gott om goda ersättare i Dzeko och Negredo. Silva är i toppform och vi spikar ettan! Kupongens säkraste match!

Match 5. Newcastle – Crystal Palace (1x)

Newcastle vek ner sig mot Fulham senast. Man är väldigt ojämna och för tillfället också väldigt skadedrabbade. Man toppar Premier Leagues skadelista där man har hela 8 spelare borta just nu. Crystal Palace har haft det jobbigt borta i år. 2 vinster, 2 oavgjorda och 10 förluster är ingen vidare svit. Kanske kan man få med sig ett kryss här. Vårt tips blir 1x!

Match 6. Norwich – Sunderland (1x2)

Elmander får inte speciellt mycket speltid för tillfället. Han spelar en halvlek lite då och då och gör ett och annat inhopp. Martin Olsson däremot är given i startelvan och börjar hitta formen. Sunderland är i störst poängbehov och det här känns som en öppen historia! Vårt tips blir därför helgardering!

Match 7. Barnsley – Bournemouth (1x2)

Barnsley sist i tabellen kan kanske störa mittenlaget Bournemouth. Bortalaget har bättre form och endast 1 förlust på de 5 senaste. Vi chansar och tar med ettan på kupongen och hoppas på lite skräll och helgarderar därför matchen. Vårt tips 1×2!

Match 8. Birmingham – Reading (1x2)

Birmingham har haft förtvivlat svårt att vinna hemma. Endast 2 vinster den här säsongen och det är för dåligt. Man har tagit mer poäng i bortaspelet och det passar egentligen Birmingham bättre att få backa hem och kontra än att försöka föra spelet som man gör på sin hemmaplan. Så har det sett ut i år. Reading är stabila just nu och förlorar inte många matcher. Vi väljer att helgardera och hoppas på lite skräll i och med att vi tar med ettan som gardering. Vårt tips 1×2!

Match 9. Blackburn – Leicester (x2)

Blackburn tar emot Leicester, The Championships i särklass bästa lag just nu! Fyra raka segrar och 12-1 i målskillnad på de matcherna gör att man leder ligan komfortabelt med 7 poäng före tvåan Burnley just nu. Kanske kan Blackburn kriga till sig en poäng hemma där man är starka. Vi garderar med krysset men tvåan känns rätt given. Vårt tips x2!

Match 10. Blackpool – Huddersfield (1x2)

Blackpool ska vara glada för den fina säsongsinledningen. Annars hade man varit rejält indragna i bottenstriden. Man har inte tagit många poäng sista tiden och har bara 6 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Varenda poäng kommer att vara viktigt i slutskedet och motivationen borde det inte vara något fel på. Vi väljer att helgardera den här matchen då den känns väldigt oklar. Vårt tips 1×2!

Match 11. Brighton – Ipswich (x)

Bäst form på Brighton men Ipswich är väldigt destruktiva i sitt bortaspel och brukar spela målsnålt. Det blir ofta oavgjort och det ser det ut att kunna bli i den här matchen också! Vi chansspikar krysset!

Match 12. Middlesbrough – Queens Park Rangers (x)

Middlesbrough har ett dåligt anfallsspel och ett mycket bra försvarsspel. Man har bara gjort 5 mål framåt på 10 matcher men man har också bara släppt in 2 mål på de 10 matcherna. Vi tror att QPR kommer vara lite bättre här men det skulle inte förvåna mig om den här matchen slutar 0-0 också. Vi chansspikar krysset här också!

Match 13. Wigan – Watford (1)

Grym form på Wigan gör att laget tagit sig upp på kvalplats. Watford kommer få svårt här och ettan känns säker. Vi spikar ettan!

stryktipsförslag vecka 12Kommentarer om Stryktipset

Stryktipset den här veckan ser rätt så roligt ut och med det menar vi att det finns många ovissa matcher.

Vi fortsätter att tippa det reducerade systemet R-4-4-144 med 12 rättsgaranti för 144 kronor. Det innebär att får vi 13 rätt på ramen så har vi minst 12 rätt på en utskriven rad.

Ingen jackpot på Stryktipset den här veckan.

Veckans säkraste matcher ser ut att bli Manchester City och Wigan.

Skrällen tror vi att Barnsley eller Birmingham kan stå för. Cardiff kan kanske knipa en poäng av Liverpool. Man har gjort det förr mot storlagen hemma.

Glöm inte Tips-SM om ni är med där!

Ja då ses vi på Lördag igen! Lördag klockan 16.00 är veckans höjdpunkt alla kategorier!