Hej,

vi finner kvartsfinaler i Champions League i utbudet denna afton vilket gör en annars tråkig tisdag betydligt trevligare. Rond ett av två i Barcelona-Atlético Madrid samt Manchester United-Bayern München drar igång 20:45. Jag fokuserar på det förstnämnda mötet!

lionel-messi-barcelona-2013-photos-hd-wallpaper-gallery-sport-photo-messi-hd-wallpaper

Fyra mål de två senaste ligamatcherna för Messi

Den spanska ligan är för närvarande otroligt jämn och de tre topplagen fortsätter att vinna sina respektive matcher. Nu möts alltså två av dessa i Champions League, Barcelona och Atlético. Här är jag övertygad om att form och rutin blir avgörande.

Atl. Madrid vann den svåra bortamatchen mot Bilbao i helgen, men det var inte direkt imponerande och kunde egentligen ha slutat hur som helst. Laget har svårt att få igång ”det egna spelet” på resande fot och även om man stundtals visar klass var det genomgående temat i det offensiva spelet djupledsbollar på en viss Diego Costa. En taktik jag ställer mig mycket kritisk till i kvällens match. Frågan är således om Atlético finner andra vägar för att lirka upp det katalanska försvaret. Också tveksamt.

Barcelona lär styra matchen och gå med all kraft för att vinna detta möte, varpå Atlético som sagt söker Costa i omställningsspelet. Barca kommer med all sannolikhet att vilja vinna matchen med minst två mål inför returen som kan bli en betydligt svårare uppgift om man inte gör jobbet ikväll. Jag har stort förtroende för att man ordnar detta.

Barcelona har visat upp god form på sistone och rutinen är väldigt stor i dessa sammanhang. På Camp Nou är man väldigt tunga.

Rak seger för Barcelona spelas med hög insats till 1,49

Barcelona -1 synas med medelinsats till trevliga 2,28

På återhörande!