Stryktipset vecka 15, 2013, R-4-4-144

Match 1. Wigan – Arsenal (1x2)

FA-Cupen och upplagt för skräll. Wigan har slagit ut två Premier League lag på väg till semifinalen där man besegrat både Cardiff och Manchester City. Wigan är som bekant regerande mästare i FA-cupen då man vann finalen på Wembley förra året mot Manchester City. Så det vore konstigt att inte plocka med ettan på kupongen i den här matchen. Arsenal har dessutom haft dålig form sista tiden men ingen seger på de fyra senaste matcherna. Det gör detta till en öppen historia och därför väljer vi att helgardera den här matchen. Vårt tips 1×2!

Match 2. Crystal Palace – Aston Villa (1x2)

Två raka segrar på Crystal Palace som slagit Chelsea 1-0 hemma och Cardiff borta med 0-3 och hemma har man varit starka den här säsongen. Aston Villa förlorade tungt mot Fulham hemma senast och nu plötsligt blivit indragna i bottenstriden. Dessutom har Villa följande spelare på skadelistan G Gardner, N Helenius, F Delph, C Benteke, G Agbonlahor, K El Ahmadi, L Kozák, J Okore, C N’Zogbia men förmodligen kommer några av dem att vara spelklara till på Lördag. F Delph, G Agbonlahor, K El Ahmadi borde vara tillgängliga. Frågan är dock hur formen är. Vi chansar med 1×2 och hoppas på skräll men ettan känns given som utgång.

Match 3. Fulham – Norwich (1x)

Fulham vann borta över Villa senast och varje match är som en cupfinal nu för att överleva spel i Premier League. Detsamma gäller Norwich som har kniven mot strupen i varenda match.  Det skiljer 5 poäng lagen emellan där Fulham ligger under strecket just nu. Så det här är en 6 poängsmatch och kanske årets hittills viktigaste match för bägge lagen. Norwich bortaspel har varit uselt den här säsongen så mycket talar för en hemmaseger. Vi väljer att gardera med kryss. Vårt tips 1x!

Match 4. Southampton – Cardiff (1)

Stryktipset säkraste match alla kategorier. Det känns som att luften har gått ur Cardiff och det verkar som att spelarna inte tror på det längre själva heller. Det har varit en väldigt rörig säsong med managerbyte och olika spelsystem. Southampton däremot känns hyfsat stabila för tillfället. Man har gjort 8 mål på de två senaste hemmamatcherna och förmodligen lär man göra omkring 4 mål på Lördag också. Vi spikar ettan!

Match 5. Stoke – Newcastle (1)

Bra form på Stoke och hemma är man rejält starka. 8 vinster, 6 oavgjorda och 2 förluster den här säsongen. Man har 4 vinster på de 6 senaste matcherna och klättrat i tabellen sista tiden. Newcastle däremot har 3 raka föluster och 0-11 i målskillnad på de 3 senaste matcherna. Dessutom har man flera spelare på skadelistan. M Sissoko, S Ameobi, M Debuchy, L Remy, G Obertan och R Taylor ser alla ut att missa matchen. Enda positva är att T Krul är tillbaka mellan stolparna men vi ser inte hur Newcastle ska kunna ta poäng i den här matchen.

Match 6. Sunderland – Everton (x2)

Sunderland har några matcher mindre spelade än övriga lag men formen är allt annat än bra och man ligger sist i tabellen. Man är i starkt poängbehov. Everton jagar en Champions League plats och får inte tappa poäng här om det ska kunna bli verklighet. Efter en stark insats senast då man slog Arsenal hemma med 3-0 och 5 raka segrar i ligan så kan det bli ett bakslag i sådana här matcher. Sunderland kommer kriga för sin existens så vi tar med krysset på Stryktipset. Vårt tips x2!

Match 7. West Bromwich – Tottenham (1x2)

West Bromwich har kryssat en hel del på sin hemmaplan. Som lag är man otroligt tunga och farliga på fasta situationer. Det här lär bli en fysisk batalj med Tottenham som är ett bra bortalag. Spurs har tagit 9 vinster på bortaplan i år vilket är riktigt bra. Det här kan sluta lite hur som helst så vi väljer att helgardera matchen!

Match 8. Bolton – Barnsley (1x)

Bra form på Bolton som har två raka bortasegrar och ingen förlust på de 5 senaste. Barnsley har blandat och gett den här säsongen. Man är i poängbehov i bottenstriden och kan kanske kriga till sig en poäng här. Vårt tips 1x!

Match 9. Ipswich – Doncaster (1x)

Ipswich är klart bättre än Doncaster i både tabellen och på papperet. Doncasters bortaspel har inte gett mycket den här säsongen där man endast har två segrar. 1x räcker långt på Stryktipset även här!

Match 10. Millwall – Watford (1x2)

Millwall ligger precis under strecket och varje poäng är viktig. Watford är klart bättre men kan få tufft här mot ett starkt motiverat Millwall. Därför väljer vi att helgardera matchen. Vårt tips 1×2!

Match 11. Yeovil – Bournemouth (2)

Yeovil ligger sist i The Championship och kommer få svårt att klara kontraktet. Det är hemma man tagit sina poäng den här säsongen men nu möter man ett Bournemouth i kalasform. 5 raka segrar där man bland annat avverkat QPR och Reading i de två senaste matcherna. Det tyder på att man är rejält starka nu och vi testar att spika tvåan på kupongen.

Match 12. Malmö FF – Gefle (1)

Malmö FF har sett riktigt starka ut på försäsongen och har 6 raka segrar. Man vann borta över Göteborg i premiären med 0-3 och det ska mycket till om man ska tappa poäng i den här matchen. Gefle har tagit en poäng på de två inledande matcherna. Vi spikar ettan!

Match 13. Åtvidaberg – Falkenberg (1)

Åtvidaberg har inlett Allsvenskan bra med 1 vinst och 1 oavgjord där man bland annat slagit Elfsborg med 2-1 hemma. Även om Falkenberg slog BP i förra omgången så tror vi att man får svårt att räcka till här. När lagen möttes senast så spelade man i Superettan och det var 2011. Då vann Åtvidaberg med 4-0 även om det är stor skillnad på lagen nu. Vi spikar ettan!

Kommentarer om Ststryktipset vecka 15ryktipset

Veckans stryktipsförslag baseras på R-4-4-144 med 12 rättsgaranti

Veckans säkraste match tror vi Southampton är hemma mot Cardiff

Skrällen kan mycket väl Wigan stå för mot Arsenal och vi tror även att West Bromwich kan skaka Tottenham hemma.

Ingen jackpot på Stryktipset den här veckan.

Har ni någon favorit på tipskupongen?

Vi ses på Lördag igen