Ryssland - Sverige Ishockey-VM Semifinal

Tuff kamp väntar i semifinalen mellan Ryssland – Sverige

Ryssland – Sverige möts idag lördag 24/5 i semifinal i Ishockey-VM med nedsläpp kl. 13:45 och sänds i tv-kanal TV4. Senare i eftermiddag kl. 17:45 möts möts Tjeckien – Finland i den andra semifinalen. Just mötena mellan Ryssland och Sverige brukar vara de mest sevärda matcherna, i alla fall om vi tittar tillbaka historiskt. Längst ner ser vi godbitar från det härliga guld-året från Ishockey-VM 1991. Men först ägnar vi vår hjärnverksamhet åt att kolla in dagens bästa speltips från dagens match!

Speltips Ryssland – Sverige

Både Ryssland och Sverige lagen hade på pappret en enklare semifinalrunda än de två övriga lagen som kvalificerat sig till semifinalrundan. Ryssland fick möta överraskningslaget Frankrike i sin kvartsfinal och där infriade man alla högt ställda förväntningar med att vara totalt överlägset och ryssarna kunde enkelt vinna över fransmännen med 3-0.

Sverige hade en betydligt tuffare kvartsfinalmatch mot spöket Vitryssland som återigen gjorde en oerhört stark insats mot Tre Kronor som de för övrigt alltid verkar göra just mot Sverige. Den här gången kom Sverige undan med blotta förskräckelsen efter att haft en straff emot sig i tredje perioden vid ställningen 2-2. Straffen räddade man och Sverige kunde sedan med en underbar soloräd istället göra 3-2 vilket innebar vidare avancemang till semifinal. Mer statistik om tidigare matcher går att läsa på Ishockey-VM:s officiella hemsida.

Ryssland – Sverige brukar innebära täta och hårda kamper där utgången är lika oviss som de flesta matcher är när man möter varandra i tävlingssammanhang. Däremot finns det ett bra spelvärde i antal mål i matchen då båda lagen kommer sätta större fokus på en stark defensiv eftersom man inte underskattar varandras anfallskvalitéer. Svenskt Spel lägger ett odds med medelinsats på Totalt antal mål under 4,5 ordinarie matchtid till oddset 2,02 hos Unibet.

Här lite godbitar från Ishockey-VM 1991 som uppvärmning iför dagens möte mellan Ryssland – Sverige. Så roligt att höra matchreferaten! Jaaa, har ni sett på själva greven!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7JnHf_1RAbY[/youtube]