Antonín Panenka är en känd tjeckoslavkisk fotbollsspelare som vann EM-guld 1976 och EM-brons 1980. Han är framförallt ihågkommen för sin avgörande straff i EM-finalen 1976 då han chippade in bollen. Den straffen har blivit en klassiker och har därefter fått sitt smeknamn panenkastraff. 

Tror du att någon spelare kommer att slå en panenkastraff under VM inklusive om man räknar med straffläggningar? I så fall har du möjlighet att spela på det hos spelbolaget Betsafe. Vi på Svenskt Spel tror stenhårt på att det här kommer ske.

Vi kommer spela hårt på att någon spelare kommer göra mål med en Panenka straff till oddset 1.20 hos Betsafe

odds panenka straff

 

Två klassiska panenkastraffar

Det har förekommit några klassiska panenkastraffar genomtiderna och här har vi valt att visa de två mest kända.

Här kan ni se Panenkas straff från 1976

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tp2HZNheCZ8[/youtube]

Det här har så klart hänt vid flertalet andra tillfällen och vi minns väl alla Zinedine Zidanes panenkastraff mot Italien i VM-finalen. Den straffen är den kanske mest känd näst efter Antonin Panekas straff 1976.

Se Zinedine Zidanes panenkastraff mot Italien i vm finalen 2006 här.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tO_E1TeT770[/youtube]