Vem blir skyttekung i vm 2014?

Räkna med att det kommer att bli sambalir i många matcher i fotbolls VM i Brasilien. Förmodligen så kommer det bli en brasilianare eller argentinare som vinner skytteligan med tanke på att dessa lag kommer känna sig som hemma i det sydamerikanska klimatet. Då tänker vi givetvis på Neymar och Messi som självklara favoriter till att vinna skytteligan i VM.

Tips på vem som vinner skytteligan i VM

Det är riktigt roligt att ha ett lag att hålla på och även tippa vem som vinner skytteligan under VM nu när inte Sverige är med. Det ger lite extra spänning åt turneringen. Oddsen är relativt låga på både Messi och Neymar som skyttekung. Förmodligen kommer de göra en hel del mål men räkna också med att dessa spelare kommer ha en hel del press på sina axlar. Kommer de klara av att leverera? Messi har inte varit lika dominant i år som tidigare i sitt Barcelona. Neymar har inte heller fått stå i rampljuset på samma sätt som tidigare då han omgivits av andra stjärnor i sitt klubblag. Vi på Svenskt Spel känner att vi hittat en riktigt farlig spelare som kan vinna skytteligan till ett riktigt bra odds.

Spanien har 3 raka mästerskapstitlar bakom sig vilket är helt otroligt. Förmodligen lär det bli svårt att gå hela vägen igen i VM men förmodligen lär man gå riktigt långt i turneringen. Gruppen ser överkomlig ut med Holland, Chile och Australien. Därför kommer vi välja en spelare från det spanska landslaget som vinner skytteligan och det är inte Fernando Torres som vi tänker på. Torres har haft alldeles för dåligt målsnitt i Chelsea den här säsongen och även några år bakåt också. Vi tror inte han kommer få så mycket speltid i det här VM:et. Den spelaren som vi tänker på är givetvis Diego Costa som öst in mål för sitt Atletico Madrid den här säsongen. 27 mål har det blivit och han får ses som förstavalet i Spaniens trupp. Vi tror att han kan gå hela vägen och vinna Guldfoten med sitt Spanien och bli hela VM:s skyttekung. Oddset? Ja det är riktigt högt, 22 gånger pengarna. Det hittar man dock inte hos alla spelbolag. Hos bet365 är oddset ”bara” 17.00. Det är bara VM vart fjärde år och vi kommer spela en fin slant på detta hos Betsafe. 500 kr skulle ge 11.000 kr tillbaka och det känns inte helt omöjligt. Oddsen ändras hela tiden hos spelbolagen och såhär ser det ut i dagsläget.

Odds på Diego Costa som VM:s skyttekung just nu hos spelbolagen:

Betsafe 22.00 (Pengar tillbaka om Spanien vinner VM + 300 % bonus endast via oss på Svenskt Spel)

Betsson 24.00 (100 % öppningsbonus, sätt in 1000 kr och få 1000 kr extra)

Bet365 17.00 (0-0 pengarna tillbaka, sämst odds på Diego Costa men har ett jätteutbud på andra målskyttar till bra odds)

Unibet 26.00 (Riskfritt spel)

Som ni ser kan oddsen skilja en hel del. Spelbolagen har alla sina olika erbjudanden som man kan ta del utav under VM så det kan vara värt att kika runt lite för

När vi spelade på Diego Costa så gjordet vi det hos spelbolaget Betsafe till oddset 22.00

bästa målskytt fotbollsvm odds

Vem tror du blir skyttekung i fotbolls VM?

Cristiano Ronaldo kommer givetvis vara med och slåss om titeln som bästa målgörare i VM men frågan är hur långt hans Portugal är förmögna att ta sig i turneringen. Hur många matcher som det blir för portugisen återstår att se. Oftast brukar det bli en spelare som spelar i ett landslag som går långt i turneringen.

Vem tippar du som vinnare av skytteligan i VM 2014 i Brasilien? Kommentera gärna!

Diego Costa mål och passningar 2013/2014

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=erpJEB2WdcA[/youtube]

Skyttekung Fotbolls VM genom tiderna

1930 Guillermo Stábile (Argentina) – 8
1934 Oldřich Nejedlý (Tjeckoslovakien) – 5
1938 Leonidas Da Silva (Brasilien) – 7
1950 Ademir (Brasilien) – 9
1954 Sándor Kocsis (Ungern) – 11
1958 Just Fontaine (Frankrike) – 13
1962 Garrincha (Brasilien), Vava (Brasilien), Leonel Sánchez (Chile), Flórián Albert (Ungern), Valentin Ivanov (Sovjetunionen), Dražan Jerković (Jugoslavien) – 4
1966 Eusebio (Portugal), 9
1970 Gerd Müller (Västtyskland) 10
1974 Grzegorz Lato (Polen) – 7
1978 Mario Kempes (Argentina) – 6
1982 Paolo Rossi (Italien) – 6
1986 Gary Lineker (England) – 6
1990 Salvatore Schillachi (Italien) – 6
1994 Hristo Stoitchkov (Bulgarien), Oleg Salenko (Ryssland) – 6
1998 Davor Suker (Kroatien) – 6
2002 Ronaldo (Brasilien) – 8
2006 Miroslav Klose (Tyskland) – 5
2010 Thomas Müller (Tyskland), Diego Forlán (Uruguay), Wesley Sneijder (Holland), David Villa (Spanien) – 5