Bra inledning på turneringen igår när över 2,5 mål till höga 2,06, bollen att träffa målramen till 1,95 samt Brasilien över 1.5 mål till 1,44 satt. Idag står Mexico-Kamerun, Australien-Chile samt Holland-Spanien på schemat. Jag har hittat spelvärde i den sistnämnda matchen.

EM-panelen-Debatten-om-Spaniens-fotboll-ar-lojlig

Matchstart 21:00 i SVT

Spanien-Holland alltså. Två stora fotbollsnationer kliver in i det stora mästerskapet. Finalmotståndarna från VM 2010 i Sydafrika. Holland har faktiskt en del skadebekymmer då viktiga spelare som Kevin Strootman, van der Wiel och van der Vaart med största sannolikhet inte spelar ikväll. Den regerande mästaren, Spanien, är befogad favorit i detta möte och en tänkbar elva är denna:

Casillas                                                                      

Azpillicueta, Ramos, Pique, Alba

Busquets, Alonso

Xavi

Iniesta, Diego Costa, Silva

131206131044-spainnetherlands-single-image-cut

Spanien får se upp med Arjen Robben

Spanien är alltid tunga i mästerskapssammanhang (åtminstone på senare år) och nu med den hänsynslöse Diego Costa i anfallet får man in ytterligare slagkraft i sin offensiv, framförallt i djupled och i boxen. Man kommer att äga matchen med sitt bollinnehav, men man får se upp i omställningarna och framförallt med en ettrig, snabb, skicklig nederländare. Jag tänker på Arjen Robben.

Cillessen

Vrij, Vlaar, Indi

Janmaat, Blind

De Jong, de Guzman

Sneijder

Robben, van Persie

Ovanstående tänkbara elva är precis som spaniens full av kvalitet, kanske framförallt offensivt. Om Robben är största hotet har jag inte ens nämnt Sneijder och van Persie som likaså är spelare av högsta klass. Ligg lågt, vänta in rätt tillfälle, sen kan det gå undan. Anfaller ofta längs flankerna vilket genererar många hörnor. Jag tror vi har en mycket underhållande match framför oss och i synnerhet om något av lagen (helst Spanien) får in ett tidigt ledningsmål.

Det talades om att det skulle bli en ”tight öppningsmatch” igår i mötet Brasilien-Kroatien. Jag valde överspel till 2,06.  Det kunde ha gått hur som helst, nu blev det fyra mål. Lite samma känsla har jag idag. Med så otroligt mycket offensiv på planen finns spelvärdet enligt mig helt klart i överspel. När vi dessutom får insatsen tillbaka om det skulle stanna på exakt två mål råder det ingen tvekan. Hollands hörnlina är även den på tok för låg och är dagens ”virke”.

Klicka här för att spela Asian över 2 mål till 1,800!

Klicka här för att spela Holland över 3,5 hörnor till 1,61!

Ha en bra kväll och på återhörande imorgon med fler spel såklart.