Inatt spelas matchen Argentina – Bosnien i Fotbolls-VM och det är nu vi får se om det kommer bli det VM där Lionel Messi, en av världens absolut bästa fotbollsspelare, ska lyckas göra många mål. I de två tidigare VM-turneringarna argentinaren deltagit i så har han mer eller mindre floppat rejält och endast lyckats göra ett mål sammanlagt!

Stort fokus på Lionel Messi

Messi är bara 26 men har varit en av de största fotbollsikonerna i många år då han slog igenom tidigt i Barcelona. Och det är i klubblaget som han nått de största framgångarna med La Liga-guld, Cup-guld och Champions League-guld. I Landslaget har han fört en betydligt mer anonym tillvaro med få spektakulära insatser.

Messi målskytt i mötet Argentina - Bosnien

Argentinska fotbollslandslaget har som helhet en mycket stark trupp och förväntningarna brukar vara skyhöga på Messi. Nu är det många som tror att han kommer få sitt stora genombrott i landslagssammanhang genom detta Fotbolls-VM och bli den där odödliga fotbollsikonen som så många hoppas på. Hela Argentina vill se en ny Maradona leda sitt landslag till den yttersta toppen och bärga ännu ett VM-guld likt det VM-guld Maradona fixade till Argentina i Mexiko-VM 1986, vilket också är det senaste mästerskapsguldet Argentina kammat hem.

Inatt kl. 24.00 svensk tid möts Argentina – Bosnien som kommer bli ett oerhört intressant möte med ett Argentina fullt med titlar och fotbollstraditioner som nu möter ett Bosnien som gör debut i VM sammanhang. Det är Bosnien som Zlatan kopplats ihop mycket med på sistone. Spekulationerna och skriverierna har till och med gjort gällande att Zlatan skulle delta i VM för Bosnien. Men det har naturligtvis inte varit någon sanning i det.

Gör Messi mål i matchen Argentina – Bosnien?

Vi tror det är dags för Messi att kliva in i hjälterollen nu när han inte är så där ofantligt uppskriven på förhand som ostoppbar fotbollsspelare på planen. Sanningen är att han haft en av sina sämre säsonger någonsin sedan han slog igenom och det är nu han kan tysta alla pessimister som börjat gnälla över att han så sakteliga börjat försvinna från den absoluta toppositionen som världens bästa fotbollsspelare. Vi tror att Messi har jagat bort VM spöket och kommer briljera på planen där han definitivt kommer visa alla att han visst kan göra mål i VM. Och han tänker börja med mål mot Bosnien redan i den första matchen för Argentina i årets Fotbolls-VM. Det är i alla fall vad vi tror starkt på kommer hända i nattens möte mellan Argentina – Bosnien.

Speltips: Lionel Messi gör mål för sitt Argentina i matchen mot Bosnien till oddset 1,55 hos spelbolaget Betsafe.

Matchen sänds i TV4 med matchstart kl. 24.00 söndag 15/6