VM började bra spelmässigt men jag har trampat på flera ”minor” sen dess då Costa Rica överpresterat, Spanien floppat och Brasilien börjat trevande trots gruppseger. Tungt givetvis, men nu tas det nya tag och jag hoppas kunna vända på den negativa trenden med kvällens spel i åttondelsfinalen Brasilien-Chile.

Chile har gjort ett väldigt bra jobb hittills i turneringen vilket lett till att man nu är i åttondelsfinal mot Brasilien. Man jobbar hårt för varandra i positionsspelet och hamnar således allt som oftast helt rätt i såväl försvar som anfall. Ett kvickt omställningsspel är lagets genomgående strategi och nu när brassarna står för motståndet skulle jag bli mycket förvånad om man helt plötsligt ändrade sig i den frågan.

Avspark 18:00 i SVT

Avspark 18:00 i SVT

Brasilien är som vanligt ett pressat lag och som jag nämnde har man varit lite försiktiga i framförallt de två inledande matcherna där man rullat boll väldigt mycket och sökt Fred i luftrummet. Utebliven sambafotboll för det mesta.

Neymar har klivit fram flera gånger och avgjort och han lär bli hårt uppvaktad i afton. Nu är man stora favoriter i denna match, men jag kan tänka mig att det som vanligt kan bli en långdragen historia för att få hål på Chiles tighta och lågt liggande försvar.

Med givna förutsättningar känns linan på 54,5 för Brasiliens bollinnehav aningen låg och därför spelvärd i en match där man bara ska föra matchen mot ett kontrande och generellt sett underlägset motstånd. I mina ögon är det mycket troligt att Brasilien har minst 55% av bollinnehavet efter 90 minuter.

Brasilien över 54,5% bollinnehav till trevliga 1,92 kan du spela här

Colombia-Uruguay är kvällens andra åttondel med avspark 22:00 i TV4. Bäst odds på VM finner du som vanligt hos betsafe och bet365.

Ha en trevlig kväll!