Under fredagen och lördagen drar VM-festen igång igen efter ett kort, men alldeles för långt uppehåll. Jag brukar normalt sett inrikta mig på endast ett spel, men för ovanlighetens skull bryter jag mönstret en aning. Således, här kommer mina bästa spel med motivering till samtliga fyra matcher.

Fredag 4 juli:

Frankrike-Tyskland (SVT 18:00)

Det här är för mig den klurigaste kvartsfinalen att förutspå under 90 minuter. Bägge lagens segrar satt långt inne i respektive åttondel mot två, på pappret, betydligt sämre motståndare. Under detta VM har det blivit väldigt tydligt att oavsett motstånd är varje lag tvunget att ge 100% för att vinna och det är ingen slump att ”favoriten” allt som oftast har gått vidare. Klass och tyngd i de avgörande momenten gör skillnaden.

Tyskland har just spelarna och framförallt lagandan som gör dem aningen för stora i denna match. Det kan mycket väl sluta oavgjort efter ordinarie speltid och garderar därför med ”avancemang” som i mina ögon är mest spelvärt till ett odds som lär sjunka ju närmare matchstart vi kommer.

Tyskland att avancera till semifinal spelas här till trevliga 1,70!

james650_1403888361

Brasilien får se upp för James Rodriguez

Brasilien-Colombia (TV4 22:00)

Brassarna är i vanlig ordning väldigt pressade och kunde mycket väl ha åkt ut mot Chile i åttondelen som avgjordes på straffar – så blev det inte. Istället möter man nu ett Colombia i hysterisk form som har allt att vinna i denna match. Landets regering har gett invånarna ledigt vid tiden för matchen, vilket säger en del om den anda som säkerligen också genomsyrar spelarna i Colombia som utöver lagandan också är otroligt disciplinerade och skickliga fotbollsspelare.

Jag tror det kan smälla till både framåt och bakåt, det är ju trots allt ett hyfsat Brasilien man möter. Pengarna tillbaka om det skulle stanna vid exakt 2 mål känns väldigt tryggt på förhand.

Asian över 2.0 mål kan du spela här till godkända 1,625!

Lördag 5 Juli

Argentina-Belgien (TV4 18:00)

Precis som för Frankrike och Tyskland hade dessa lag, trots en starkare trupp, väldiga problem att ta sig vidare från åttondelarna. Det uppenbarligen svårt för de större nationerna att möta hårt kämpande kontringslag med låg backlinje. Nu ställs alltså två, normalt sett bollförande lag, mot varandra i vad som kan bli en riktig rysare.

Det första målet, om det kommer, lär bli avgörande för matchbilden som på förhand är oviss. Messi och di Maria på ena sidan. Hazard och Lukaku på den andra.  Med så mycket världsklass i offensiven hos respektive lag har jag svårt att inte se spelvärde i att båda lagen fixar åtminstone en ”balja” vardera under 90 minuter.

van-persie-robben

Holland lär lägga i en extra växel

Båda lagen gör mål finns till höga 1, 95 här!

Holland-Costa Rica (SVT 22:00)

Straffar var ordet. Costa Rica slog ut Grekland i straffsparksläggningen samtidigt som Robben flög omkull i 92′ mot Mexico vilket innebar 2-1 från elva meter. Arjen Robben, säga vad man vill om att han överdriver eller ”filmar”. Han är så galet bra just nu att han skulle kunna bära detta Holland till VM-guld.

Holland har sett riktigt bra ut hittills, med undantag mot Australien i gruppspelet. Nu lär man bli bollförande mot ett lågt liggande Costa Rica som tack vare målvakten Navas är kvar i turneringen.

Nu är jag dock säker på att det tar stopp. Ett mål i baken och man har inte slagkraft nog att komma igen mot ett Holland som bara ska visa att man är klasser bättre utan att på något sätt underskatta ett krigande Costa Rica. Oddset på raka ettan tilltalar inte och väljer istället asian-marknaden som ger oss pengarna tillbaka om holländarna ”bara” vinner med ett måls marginal.

Holland asian -1 spelas till fina 1.950!

Vilka tror ni tar sig vidare? Kommentera gärna vid rygg eller åsikt. Ha en trevlig helg, spelvänner!