Man har inte riktigt kunnat hämta sig från gårdagens semi mellan Brasilien och Tyskland. Herregud säger man bara.. Lätt att säga i efterhand men jag har känt hela turneringen att Brasiliens försvar varit lite rörigt men att man varit så pass spelskickliga så att man har rett ut det ändå. Visst man hade två nyckelspelare borta men det känns som att taktiken var helt fel. Scolari är heller ingen vidare matchcoach. Jag har följt Chelsea nära i många år och det han ställde till med på Stamford Bridge när han var där i 6 mån var under all kritik med det spelarmaterialet. Man går inte ut och spelar på det sättet mot Tyskland i en VM semifinal. Man gör framförallt en förändring när 0-1 och 0-2 kommer. Tyskland är Tyskland och kanske den allra bästa nationen när det gäller att forma ett lag före individualister. Dels var man ruskigt bra igår, det ska man inte sticka under stolen med men man gjorde allt rätt rent taktiskt. Man bröt Brasiliens uppspel och ställde om otroligt vasst. Man kom med 3 mot 2, 5 mot 2 osv.. och det är inte konstigt om det blir som det blir.

I mina ögon har Scolari spelat samma spel i varje match och när man möter ett lagbygge som Tyskland, släpper in 1 och 2 mål så blir man handfallna. Man kunde inte förändra sig, man blev chockade och raset var ett faktum. Ursäkta att jag sågar så hårt men jag tycker att tränaren har stor del i det. Självklart tycker jag synd om Brasilien och deras dröm i hemma VM och jag lider med alla fans som gott och väntat på det här. Snacka om press när man talar om fiasko i ett VM. Skulle vilket annat land som helst åkt ut i en semi (förstår att resultatet påverkar) så skulle man i alla fall tala om ett helt okej VM som hemmanation att ta sig till Semi.

Vad blev oddset på Brasilien Tyskland 1-7 i VM semifinalen 2014?

Flera svenskar hade prickat in slutresulatet 1-7 mellan Brasilien och Tyskland vilket gav oddset 3056 gånger pengarna enligt DN. Skulle man spela tex 100 kr på resultatet så skulle man få 305600 kr tillbaka vilket är galet bra. Jag tror inte att vi kommer få vara med om något liknande i ett VM mästerskap i modern tid. Det är ett resultat som man kommer prata om så länge man lever. Alla de spelare som var med på planen har skrivit in sig i vm historien. Det finns ett antal sådana tillfällen i idrottssammanhang som är helt otroliga och jag tänker tex på Usain Bolts 19.19 i 200 meters finalen i Berlin 2009. Alla löpare som var med i det loppet skrev på nåt sätt in sig i friidrottshistorien, för frågan är när någon kommer överträffa något liknande. Där lär inte hända i den andra VM semifinalen som spelas ikväll mellan Holland och Argentina men vi har hittat ett annat bra odds i den här matchen.

Speltips Holland – Argentina

Räkna med en helt annan typ av match när de här båda lagen drabbar samman. Jag tror vi kommer få se ett defensivt Holland till att börja med som kommer försöka fånga upp Messi. Argentina kommer förmodligen att föra spelet men jag tror inte att vi kommer få se så värst mycket målchanser i den första halvleken. Två bra lag som tar ut varandra. Därför tror vi att den första halvleken kommer bli mycket målsnål. Kvällens speltips i matchen mellan Holland och Argentina kommer synas till att det blir fler mål i den andra halvleken än i den första halvleken.

Speltipset synas till 1.90 hos spelbolaget bet365 – Världens bästa spelbolag när det gäller odds och livebetting!
holland argentina speltips

Holland – Argentina har matchstart 22.00 och visas av tv kanalen SVT1

Hur spelar ni ikväll? Lika galet som igår?