Det har varit ett underbart VM-slutspel så här långt. Nu återstår dock endast två matcher innan turneringen är till ända, och vi siktar givetvis på att avsluta snyggt rent spelmässigt.

 

Bronsmatch, 12 juli: Brasilien-Holland (22:00 SVT)

arjen-robben-netherlands-world-cup-2014

Robben lär utmana länks flankerna

Efter brassarnas fullständiga kollaps mot Tyskland har man nu chansen att återupprätta sitt sårade rykte. En bronsmedalj står på spel och jag är övertygad om att såväl Holland som Brasilien har anledning att ”släppa på handbromsen” här. Ett överspel var min initiala tanke, men oddsen är allt annat än tilltalande om man ser till spelvärdet. En matchbild där båda lagen, förr eller senare, tvingas gå framåt känns mycket troligt.

Robben, van Persie, Sneijder är frontfigurerna i offensiven. Distansskott, boxspel, omställningar längs kanterna. Dessa spelare har förmågan att skapa farligheter och med dem även hörnor som konsekvens. Med förutsättningar i åtanke och Hollands låga lina ser jag spelvärde. I en förmodligen chansartad tillställning kan jag inte heller låta bli att göra en insats på att bollen någon gång träffar stolpen eller ribban.

 

Holland över 4,5 hörnor finns till 1,74 här!

”Ramträff” – Ja – spelar jag till 1,90 här!

 

Final, 13 Juli: Tyskland-Argentina (21:00 TV4)

Frågan är om det nu är dags för denna tyska generation att äntligen ta hem VM-guldet. Man ska givetvis inte dra för stora växlar av krossen mot Brasilien i semifinalen, men det tyder ju onekligen på ett och annat hos det här laget. Tyskland har, jämfört med andra stornationer, varit det lag som imponerat mest och varit genomgående stabila i stort sett hela turneringen.

Argentina har krånglat sig hela vägen till final. En väg som präglats av både tur och skicklighet, där det sistnämnda oftast personifierats av en viss Lionel Messi. För att vinna den här finalen krävs att man återigen har marginalerna på sin sida, för i mina ögon är Tyskland ett bättre lag och befogad favorit.

Germany vs Armenia

Det tunga tyska laget på frammarsch

Jag tror man får oerhört svårt här mot tyskarna  som med sin tyngd, bollskicklighet och rutin till slut ”äter upp” Argentina under 90 minuter.

 

Tyskland att vinna matchen spelas till 2,30!

Tyskland över 1,5 mål finns till 2,70 här!

 

Ha en trevlig helg. På återhörande framöver!