Det börjar dra ihop sig till Premier League säsongen och en rolig spelvariant där du får mycket valuta för pengarna är om du tippar på vem som blir årets skyttekung. Då har du en eller flera spelare att följa hela säsongen vilket gör att flera matcher blir lite extra spännande.

Vem blir årets skyttekung?

Diego Costa har anlänt till Chelsea i år men med tanke på deras spelstil och att forwards har haft problem att lyckas förr i Londonklubben så känns oddset alldeles för lågt för att det ska vara värt att spela på honom.

Robin van Persie  är favorit enligt oddssättarna och vi tror att han kommer ligga med i skyttetoppen om han får vara skadefri. United ser starkare ut i år under Van Gaal och har gjort bra resultat under försäsongen.

Daniel Sturridge kommer säkerligen göra en hel del mål men frågan är vem som kommer bli hans lekkamrat på topp? Liverpool jagar en anfallare av klass och det har ryktats om Falcao, Cavanni och Balotelli under silly season. Kommer den frejdige forwarden att prestera när Suarez flyttat?

Sergio Agüero fick delar av fjolåret förstörd pga skada. Men är han hel så kommer han vara med att slåss om titeln som bästa målgörare. City ser minst lika starka ut i år som förra året och har blivit ännu mer samspelta nu som lag. Agüero blir att räkna med.

Wayne Rooney ska inte räknas bort då han är en målskytt av rang när han får komma till sin rätt. Tyvärr kommer han spela lite bakom Van Persie och kommer förmodligen göra en hel del mål men inte räcka hela vägen till att vinna skytteligan.

Varje år är det någon eller några målgörare som blommar ut och om vi ska diskutera några tips som årets skyttekung med lite mer skrällvarning på så skulle vi vilja lyfta fram följande spelare.

Negredo är i grund och botten en utpräglad målskytt och skulle han få speltid i City så skulle målen garanterat komma. Nu är konkurrensen stenhård i det stjärnspäckade laget och det talar emot anfallaren.

David Nugent gjorde 20 mål för Leicester förra säsongen i The Championship. Tuffare motstånd så klart i år då man tagit steget upp men kan han och laget utvecklas så kan det vara just en sådan kille som blandar sig i toppstriden som bästa målgörare i Premier League i år.

Fernando Torres har Chelseas fans väntat på att han ska leverera i snart 3 säsonger nu. Den höga övergångssumman och pressen har förmodligen satt sig i huvudet på Spanjoren. Kanske kan en sådan som Diego Costa göra att pressen släpper på Torres. Vem blir första valet? Förmodligen Costa men 51 i odds är kittlande för ett så pass namnkunnigt namn.

Erik Lamela värvades för dyra pengar inför förra säsongen men fick aldrig till det. Har han kommit till sin rätt i Tottenham nu mån tro. Försäsongen säger att det är harmoni i laget i år och kanske har han kommit till sin rätt nu efter en säsong i högsta ligan. Ska bli intressant att följa Argentinarens forwardsspel i år.

Charlie Austin gjorde 17 mål för sitt QPR förra året men frågan är om laget är tillräckligt bra för att skapa så mycket målchanser att den här killen i slutändan kan titulera sig som skytteliga vinnare.

Svenskt Spel tippar bästa målgörare

Det bästa är kanske att vänta tätt in på första avspark 16 augusti 16.00 då spelet på bästa målgörare i Premier League stänger. Det är fortfarande Silly Season och det kan komma att landa någon forward av hög dignitet i ett storlag innan spelstopp. Vi tror att City kommer vara minst lika starka i år som förra säsongen och en skadefri Agüero kommer vara med i skyttetoppen. Han är en otroligt giftig striker som är svårfångad och som i princip alltid levererar. Han kommer garanterat vara med och slåss om titeln som bästa målgörare. Oddset 6.50 känns helt okej. Det kommer vi spela på till en relativt hög insats då spelet sträcker sig under hela säsongen.

Vill du tippa på bästa målskytt i Premier League så kan du göra det hos spelbolaget bet365 – Världens bästa spelbolag när det gäller odds och livebetting

Oddsen för de olika spelarna som beräknas ligga bäst till kan du läsa om nedan.

skyttekung premier league

Vinnare skytteligan i Premier League genom tiderna.

Premier League bildades 20:e Februrari 1992. Det är framförallt två namn som sticker ut i historiken som skyttekung. Alan Shearer gjorde hela 90 mål under 3 säsonger vilket är mäkta imponerande. Thierry Henry gjorde 82 mål under 3 säsonger och det är ingen annan som varit riktigt nära de här två spelarna. Här nedan följer alla namn som vunnit skytteligan sen Premier League startades och som kan titulera sig som ligans skyttekung.

2013/14 Luis Suárez 31
2012/13 Robin van Persie 26
2011/12 Robin van Persie 30
2010/11 Dimitar Berbatov 20
2010/11 Carlos Tévez 20
2009/10 Didier Drogba 29
2008/09 Nicolas Anelka 19
2007/08 Cristiano Ronaldo 31
2006/07 Didier Drogba 20
2005/06 Thierry Henry 27
2004/05 Thierry Henry 25
2003/04 Thierry Henry 30
2002/03 Ruud van Nistelrooy 25
2001/02 Thierry Henry 24
2000/01 Jimmy-Floyd Hasselbaink 23
1999/00 Kevin Phillips 30
1998/99 Jimmy-Floyd Hasselbaink 18
1998/99 Dwight Yorke 18
1998/99 Michael Owen 18
1997/98 Michael Owen 18
1997/98 Dion Dublin 18
1997/98 Chris Sutton 18
1996/97 Alan Shearer 25
1995/96 Alan Shearer 31
1994/95 Alan Shearer 34
1993/94 Andy Cole 34
1992/93 Teddy Sheringham 22