Matchen mellan Everton – Arsenal imorgon Lördag är en av de två hetaste matcherna som spelas i helgens omgång av Premier League. Allra hetast får vi nog säga att mötet Manchester City – Liverpool på måndag är.

Everton – Arsenal blir en tuff tillställning

Äntligen har Premier League startat och och om vi ska ge oss på ett någorlunda bra speltips på matchen Everton – Arsenal får vi kolla vad som hände i den allra första spelomgången förra helgen och även kika på hur spelartruppen ser ut med skador och eventuellt nya spelare in från start.

Everton kryssade i premiären

Everton F.C. logoLiverpoollaget Everton tar nu emot Londonlaget Arsenal som är ett av de absolut mest tippade topplagen i Premier League den här säsongen. Man gör det naturligtvis på hemmaarenan Goodison Park. Tränaren Roberto Martínez som gör sin andra säsong som Evertons tränare ska försöka att överprestera förra årets resultat då man slutade på en mycket fin femte plats i Premier League. Då slutade man endast en plats sämre än fjärdeplacerade Arsenal.

Hur gick det då för Everton i premiären. Jo man fick endast med sig ett oavgjort resultat 2-2 från bortamötet med Leicester som är nykomling i Premier League denna säsong. Det får nog sägas som en kraftig missräkning från Evertons sida och man kommer nu göra allt för att visa sina fans i matchen mot Arsenal att man är ett lag att räkna med även i år.

När det gäller truppen så får Everton tillbaka viktiga duon Seamus Coleman och Darron Gibson och har nu alla spelare tillgängliga förutom de tre långtidsskadade spelarna  Bryan Oviedo, Arouna Kone och Ross Barkley. Bland de mer kända spelarna vi har chans att få se på planen är Tim Howard, Gareth Barry, Steven Pienaar och Romelu Lukaku.

Förra omgångens startelva Everton hade mot Leicester:

24. Tim Howard
26. John Stones
15. Sylvain Distin
6. Phil Jagielka3.63 3.63
3. Leighton Baines
16. James McCarthy
18. Gareth Barry
22. Steven Pienaar
7. Aiden McGeady
14. Steven Naismith
10. Romelu Lukaku

Arsenal vann i premiären

Arsenal FC logoArsenal siktar högt i år som vanligt och helst skulle man naturligtvis vilja se ”The Gunners” vinna ligan. Men det blir förstås väldigt svårt och även att vinna borta mot ett heltaggat Everton blir riktigt tufft. Förra mötet mellan Everton – Arsenal slutade med 3-0 vinst för Everton. Dock började man ligasäsongen på allra bästa sätt när man förra helgen vann över Crystal Palace med 2-1.

På skadefronten har Arsenal flera namnkunniga spelare som till exempel Mikel Arteta, Yaya Sanogo, Kieran Gibbs, Serge Gnabry, David Ospina och Theo Walcott.Både Arteta och Gibbs startade förra matchen mot Palace men saknas nu i mötet med Everton. På Evertons hemsida går att läsa att man bör hålla ett extra öga på Arsenalspelaren Aaron Ramsey som i sina bästa stunder är otroligt svårstoppad.

Förra omgångens startelva Arsenal hade mot Crystal Palace

1. Wojciech Szczesny
21. Calum Chambers
2. Mathieu Debuchy
3. Kieran Gibbs
6. Laurent Koscielny
8. Mikel Arteta
19. Santiago Cazorla
17. Alexis Sánchez
16. Aaron Ramsey
10. Jack Wilshere
22. Yaya Sanogo

Speltips Everton – Arsenal

Ser man på lagens respektive trupper så har Arsenal det starkare laget på pappret. Men till Evertons fördel ligger förstås att man spelar på hemmaplan och får tillbaka viktiga spelare till matchen mot Arsenal. Ett Arsenal som tvärtom saknar några spelare från premiärmatchen förra veckan. Men det kanske största hotet mot Arsenal i mötet med Everton är att man haft en tuff match i kvalet till Champions League tidigare i veckan och har ett oerhört viktigt och tufft returmöte att spela under veckan som kommer.

Vi tippar på att mötet Everton – Arsenal blir en väldigt jämn match och slutar oavgjort. Vi spelar på kryss till oddset 3,35 hos Betsafe! Ytterligare ett spel kör vi på att det blir fler än 2,5 mål i matchen Everton – Arsenal till oddset 1,82.

Everton – Arsenal spelar lördagen 23 augusti med matchstart kl. 18:30.