Flera härliga matcher väntar på Stryktipset vecka 35 med matcher från Premier League, The Championship och Allsvenskan. Det är riktigt svårt att säga hur lagen står sig i förhållande till varandra så här tidigt in på Premier League säsongen. Man har dock kunnat se vissa mönster och hoppas att ni hänger på, läser och kommenterar veckans stryktipsförslag. Lite längre ner till höger på sidan så hittar ni skadeläget för Premier League lagen!

Tipset vecka 40, 2013, R-4-4-144

Match 1. Everton – Chelsea (x2)

Lukaku mot sin gamla klubb! Everton är ett bra lag och minst sagt starka hemma. Det fick Arsenal bevittna förra helgen då man spelade 2-2. Everton tappade där en 2-0 ledning. Everton har en del namn på skadelistan med bland annat Pienaar definitivt borta och frågetecken för Barkley, Ovideo och Kone som testas sent. I veckan så skadade sig Diego Costa på träning och det är oklart hur pass illa skadan är. Annars har Chelsea en skadefri trupp tillgänglig. Spelar inte Costa så har man Drogba eller Torres att kasta in på topp där den sistnämnde förväntas lämna innan transferfönstret stänger för Milan. Det här kommer bli en tuff drabbning där jag tror att båda lagen är nöjda med ett kryss på förhand. Vi väljer att spela kryss två men matchen helgarderas tidigt.

Match 2. Manchester City – Stoke (1)

City var otroligt effektiva mot Liverpool hemma senast (vinst 3-1). Agüero hoppade in och nätade direkt! Stoke har inlett säsongen knackigt med 1 oavgjord och 1 förlust och jag tror att man får svårt här. Stoke kommer spela som Stoke gör även om man sagt att man försöker vara ett lite mer spelande lag i år med de nyförvärv som man landat. I hemmalaget saknas Negredo som blir borta ca 3 veckor till medans Stoke har frågetecken för G Cameron, B Krkic, P Bardsley, G Whelan och S Ireland. Det här är en av veckans säkraste matcher på Stryktipset. Säker etta!

Match 3. Newcastle – Crystal Palace (1x)

Palace har inlett säsongen lite knackigt och 1-3 hemma mot West Ham senast var nog inte vad man hade räknat med. Newcastle förlorat hemma mot City och kryssat borta mot Villa. Det som talar emot för Newcastle är skadeläget. R Aarons, J Colback, M Yanga-Mbi’a, C Tiote, D Santon, C Good, P Cisse och R Taylor är alla osäkra kort där P Cisse är långtidsskadad och räknas inte återvända förrän om 5 veckor. Vi tror Palace kan ta poäng men en 2:a känns lite väl långt borta på S:t James Park. Vårt tips 1x!

Match 4. Queens Park Rangers – Sunderland (1x2)

QPR åkte på en riktig käftsmäll på White Heart Lane i förra veckan. 4-0 mot Tottenham var nog inte vad man hade räknat med. Visst Tottenham var bra men QPR:s försvar såg darrigt ut även om man värvat Rio Ferdinand från United. Sunderland kryssade hemma mot United senast och kan mycket väl få med sig alla 3 poängen här. Det är två skadefria trupper som drabbar samman och det känns som en öppen historia. Vi helgarderar!

Match 5. Swansea – West Bromwich (1x2)

Swansea har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt med bortavinst mot United (1-2) och därefter hemmaslog man Burnley med 1-0. West Bromwich har haft det lite tyngre med 2 oavgjorda matcher men förra året vann man mot Swansea borta och därför vill vi varna lite för den här matchen. West Brom saknar Lescott och Pocognoli medans Swansea får klara sig utan Donnelly. Frågetecken även för Britton och Emnes som testas sent. Vi tar med 2:an på stryktipskupongen och helgarderar. Vårt tips 1×2!

Match 6. West Ham – Southampton (1x2)

West Ham förlorade oturligt öppningsmatchen mot Tottenham med 1-0 hemma efter att bland annat ha missat en straff och spelat ut Tottenham vissa stunder. Därefter slog man Crystal Palace borta med 3-1 vilket var ett styrkebesked. Det känns som att det lutar åt hemmaseger här. Southampton som på senare tid blivit ett spelande lag har inlett säsongen med att förlora mot Liverpool borta och därefter kryssa mot West Bromwich hemma. Skulle det inte vara för West Hams skadesituation så skulle vi kunnat spika ettan här. Men J Collins, K Nolan, M Jarvis, C Jenkinson och A Carroll kommer alla missa matchen. Sent test görs även på West Hams D Sakho men förmodligen spelar han. Southampton har sena tester på Gallagher, Rodriguez och Isgrove. Vårt tips helgardering med etta som utgång.

Match 7. Derby – Ipswich (1)

Derby har 6-1 i målskinnad och två segrar på sin två hemmamatcher den här säsongen och har sett stabila och starka ut. Ipswich vann premiären mot Fulham med 2-1 hemma men därefter har det gått lite grus i maskineriet. Jag tror inte att man lyckas få med sig några poäng här mot hemmastarka Derby. Vi spikar ettan!

Match 8. Fulham – Cardiff (1x2)

Aj aj aj, vad har hänt med Fulham? 4 raka förluster på de 4 inledande Championship matcherna var nog inte vad klubben räknat med. Någon gång ska det väl vända och det känns som att man har chansen att vända den dåliga trenden mot Cardiff. Cardiff har en förlust och en oavgjord i bortaspelet i hittills i år. Här har man chans att ta första 3 poängaren men vi ser det som en öppen historia som kan sluta hur som helst. Vi helgarderar!

Match 9. Leeds – Bolton (1x)

Svårt att veta var man har Leeds. De är så ojämna och det är därför som det aldrig går att spela på dem. När man tror de ska vinna förlorar dem och tvärtom. Bolton har haft problem i sitt bortaspel och det är aldrig lätt att komma till Elland Road. Matchen bör helgarderas tidigt men vi chansar och nöjer oss med 1x och hoppas på att det räcker!

Match 10. Middlesbrough – Reading (12)

Två lag som både gör mycket mål och släpper in en hel del mål. Man kryssar sällan och det känns som att det här kan sluta lite hur som helst med två offensiva lag på plan. Därför blir vårt tips 12!

Match 11. Wolverhampton – Blackburn (x)

Blackburn har släppt in 5 mål på de 2 senaste matcherna och jag tror att man kommer försöka tighta till defensiven här. Wolves har sett helt okej ut i spelet i år och är lite favoriter här. Vi chansar helt enkelt på att det blir en jämn historia och spikar krysset!

Match 12. Gefle – Åtvidaberg (1)

Åka upp till Gefle är aldrig lätt och speciellt inte om man inte har en enda vinst i bortaspelet i år. Åtvidabergs bortastatistik med 0 vinster, 3 oavgjorda och 7 förluster är katastrof och det är tur att man är så bra i hemmaspelet. Annars skulle man ligga under strecket vid det här laget. Gefle är starka hemma och en vinst här skulle innebära att man går om Åtvid i tabellen och säkrar lite mark neråt i tabellen till kvalstrecket. Vi spikar ettan!

Match 13. Häcken – Mjällby (1)

Häcken har 6 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust hemma. Lägg där till en målskillnad på på 22 -10. Mjällby har haft stora problem den här säsongen och man bara måste rycka upp sig om det inte ska bli spel i superettan nästa säsong. Det här är en av stryktipsets säkraste matcher och vi kan inte annat än att spika den. Häcken vinner!

stryktipsförslag vecka 35Stryktipset kommentarer

Systemet bygger på ett reducerat tipssystem med 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor med 12 rättsgaranti.

Veckans säkraste match är Manchester City hemma mot Stoke.

Skrällen tror jag West Bromwich kan stå för som i dagsläget endast är streckad till 16 procent av Svenska folket.

Varning för Crystal Palace då Newcastle toppar Premier Leagues skadelista

Observera att förra veckans utebliva utdelning på 10 rätt har lätt till en fin jackpot på 9 miljoner den här veckan.

Vilken är er säkraste match på veckans stryktips? kommentera gärna!

Ja då ses vi på Lördag igen!