Montpellier tar emot Monaco under onsdagskvällen. Jag har sett båda lagens senaste matcher och är övertygad om att vi får se ett trendbrott i detta möte.

Trots att Monaco tappat en hel del spelare vill jag hävda att man fortfarande ska tillhöra toppskiktet i Ligue 1. Laget har fortfarande, efter fem omgångar, inte lyckats göra mer än ett mål i samma match. Jag gav laget goda chanser att klara över 1,5 mål senast i hemmatchen mot Guingamp. Trots 1-0 i halvtid och många chanser sumpade i andra halvlek blev det inga fler mål. Hemmaförsvaret såg dessutom väldigt oroligt ut emellanåt och man ska nog vara nöjda att man inte släppte in mål.

berbatov-monaco_cr

Listige Dimitar Berbatov måste leverera

Nu möter man Montpellier på bortaplan. Annorlunda förutsättningar givetvis. Det intressanta här är att Montpellier så här långt inte varit inblandad i en match med över 2,5 mål, och inte heller har man varit inblandad i en match där båda lagen gjort mål. Man spelade 0-0 borta mot Lille senast i en match som borde ha innehållit minst två mål, sett till chanserna.

Jag gillade dock det jag såg av Montpelliers anfallsspel. Man är skickliga på omställningar och just där kommer Monacos backlinje kan få problem. Jag tror man löser minst ett mål framåt.

Monaco är favoriter och måste börja göra fler mål. Ska man vinna denna match krävs förmodligen minst 2 mål mot ett Montpellier som har allt att vinna och kan spela avslappnat. Förutsättningarna för ett trendbrott i målstatistiken är gynnsamma och jag ser spelvärde i flera objekt.

  • Monaco ö 1,5 mål till 2,50
  • Båda lagen gör mål till 1,90
  • Asian ö 2.0 mål till 1,70

Spelen är placerade hos bet365.