Em-kval i dagarna framöver nu. Brukar ofta vara svårspelat och insatserna justeras därefter. Ikväll har jag hittat ett spelvärt odds i England-San Marino med kortare motivering.

När jag granskade hörnspelen i denna match blev jag lite förvånad när jag såg att man gav hela 1,90 för San Marino +11,5 hörnor pre-game. Dels är det en hög lina, och dessutom ett högt odds i mina ögon. Visst kan jag köpa att det garanterat kommer bli spel mot ett mål, men är inte alls övertygad om att England kommer spela totaloffensivt under 90 minuter.

Avspark 20:45

Avspark 20:45

Vi ska också ta hänsyn till att hörnspel tenderar att vara slumpartade. Därför är jag försiktig med att välja överspel på höga linor innan matchen då ett tidigt mål åt något håll kan minska chanserna. Att San Marino ska göra mål är högst osannolikt och England kommer förmodligen starta friskt för att avgöra matchen redan till halvtid. Jobbet gjort och inga ytterligare risker bör tas med tongivande spelare.

Min poäng här är att bolagen per automatik ger England alldeles för stora chanser att få minst 12 hörnor enbart för att man möter ett underlägset motstånd. Vi ska heller inte glömma bort San Marinos chanser att också fixa ett par hörnor. Som jag nämnde tidigare är det ofta slumpartat. Det kan räcka med en frispark från mittplan som studsar rätt över kortlinjen.

Nej, spelvärdet finns absolut i att gå emot bolagen här och utnyttja den höga linan vi får i bortalagets favör och välja underspel.

San Marino + 11,5 hörnor till 1,90 finns hos bet365

England under 12,5 hörnor till 1,80 hos bet365