Allsvenskan är så gott som över för det här året, men för vissa lag är kampen fortfarande stenhård. Somliga krigar för nytt kontrakt medan andra har chans på spel i Europa. Kör ett annorlunda upplägg idag med ”lite av varje”.

Helsingborg-IFK Göteborg

David Accam jagar seger i skytteligan och där har hemmalaget en spelare full av både klass och motivation, men i övrigt är kontraktet säkrat och man befinner sig i ingenmansland sista matcherna. Göteborg har siktet inställt på andraplatsen där AIK har parkerat för tillfället. Det lär väl inte saknas vilja i den här matchen och jag räknar med fullt ös. Dessutom finns den glödhete Lasse Vibe på topp som ser ut att vinna skytteligan före just David Accam i Helsingborg. Bortalaget är väldigt vassa i sina bästa stunder och man har god chans att leverera ikväll. Skippar tvåan dock och väljer Göteborg över 1,5 mål till 1,80.

Mjällby-Kalmar FF

Här är hemmalaget väldigt pressat i bottenstriden och tre poäng är allt som räknas i hopp om att få lira i Allsvenskan även nästa säsong. Jag har dock inget förtroende för Mjällby som för några omgångar sedan förlorade på hemmaplan mot ett avhängt Brommapojkarna. Bara ett exempel som tyder på brister och det är väl knappast en tillfällighet att laget huserar i nedre regionerna. Kalmar har underpresterat på sistone och man vill nog rycka upp sig på slutet även om kontraktet är säkrat. Två lag som vill framåt är att vänta och oddset för båda lagen gör mål är helt klart spelvärt till 1,72.

Malmö FF-Brommapojkarna

Malmö har gjort en strålande säsong och Allsvenskan är redan vunnen. Nu kan man spela avslappnat och fokusera på Champions League. Lär rotera i truppen lite här för att minimera risker inför viktigare matcher framöver. Brommapojkarna är sedan länge avsågade och kommer att spela i Superettan nästa säsong. Man spelar för äran men som det sett ut de senaste matcherna har spelarna knappast gjort sitt yttersta när det kommer till det defensiva ansvaret. En motivationsfråga givetvis där det ofta runnit iväg i matcherna på slutet. Malmö kommer bara gå ut och njuta inför hemmapubliken och man lär väl åtminstone leverera framåt samtidigt som chansen för att BP ska näta alltid finns. Ser värde i över 1,5 mål andra halvlek till 1,90.

Samtliga spela är placerade hos bet365

På återhörande!