Humöret är på topp då det åter är dags för härliga Premier League på Stryktipskupongen. Svenska Spel spärrade ett tag sin hemsida för svenska spelare som försökte komma åt den då de befunnit sig utomlands. Detta pga av att man hade dataintrång på sajten vilket bland annat gjorde att flertalet pokerturneringar fick avbrytas. Nu har man kommit till rätta med problemen och återigen släppt på fullt blås så att man kan komma åt hemsidan oavsett var man befinner sig. Det lär vara ett stort intresse för Svenska Spels stryktipset nu på Lördag och det lär inte göra saken sämre att tipset är kryddat med ca 9,5 miljoner i jackpot. Här följer veckans stryktipsförslag och vi hittar skrällen åt dig!

Stryktipset vecka 47

Stryktipset vecka 47, 2014, R-4-4-144

Match 1. Arsenal – Manchester United (1)

Veckans match på Stryktipset utan tvekan! Inget av lagen lär vara nöjda med 1 poäng i den här matchen och det talar för en härlig offensiv från båda lagen. Uniteds skadeproblem har blivit än värre då Daley Blind klev av i Hollands storseger mot Lettland med 6-0. Det här är ett rejält avbräck för Manchester United som i princip saknar en hel startelva mot Arsenal. Med andra ord lär det bli tufft att stå emot Arsenals offensiv på Emirates. Ett bra speltips är att båda lagen gör mål i den här matchen men det längsta strået kommer Arsenal enligt oss att dra. Vi spikar ettan och tipset får bli 3-1 till The Gunners.

Match 2. Chelsea – West Bromwich (1)

Chelsea går som tåget och har blivit en stor favorit till att vinna titeln. Mourinho vet att en förlust kommer komma under säsongen men frågan är när. Hemma på Stamford Bridge har man 5 raka segrar den här säsongen och skadeläget ser ljust ut. Båda lagen förväntas ha en skadefri trupp att välja ifrån om inget oförutsett händer under veckan. Räkna med Diego Costa på topp! Det enda som talar för West Bromwich i det här mötet är att man har en mycket fin statistik mot just Chelsea. Endast 1 förlust på de 5 senaste mötena! Tyvärr räcker det inte till mot dagens Chelsea och vi spikar ettan på tipset.

Match 3. Everton – West Ham (1x2)

Fin form för båda lagen där ingen förlorat någon av sina 5 senaste matcher. West Ham gör sin bästa säsongsöppning på många många år. Den fysiska bilden av West Ham har i år förändrats då man tagit in några riktigt skickliga tekniska spelare i form av Cresswell, Jenkinson, Song, Kouyate, Amalfitano, Valencia och Sakho. Det gör att laget parkerar på en 4:e plats i tabellen. Nu möter man normalt sett hemmastarka Everton. Everton har dock endast en vinst hemma på Goodison Park den här säsongen och det gör att den här matchen känns vidöppen. Vi väljer att helgardera med krysset som utgångstips.

Match 4. Leicester – Sunderland(1x2)

Leicester har tappat formen efter den fina starten och Sunderland har påbörjat klättringen i tabellen. Leicester har halkat ner under strecket och det måste vara mentalt jobbigt nu efter endast 1 poäng på de 6 senaste matcherna. Hemmaplan gör dock att man inte kan räknas bort här och vi väljer att helgardera även den här matchen på tipset.

Match 5. Manchester City – Swansea (1x2)

Vad har hänt med City? Endast en vinst på de 5 senaste och då har man ändå spelat 3 av de matcherna på sin hemmaplan. Är man inte lika motiverade längre efter guldet förra säsongen? Flera av spelarna har varit ute på Landslagsuppdrag i veckan och det i kombination med matcher i Champions League, The Capital One cup, Fa-cupen och Premier League sliter hårt på spelarna. Det är mentalt jobbigt att ladda om inför en sådan här match och därför vill jag varna för den här matchen. Swansea har gjort det bra och slog bland annat Arsenal hemma med 2-1 i förra omgången. Det känns därför gjutet att ta med 2:an på stryktipskupongen som i dagsläget endast är streckad till 13 % av svenska folket. Vi helgarderar och tror på att det här kan vara veckans skräll!

Match 6. Newcastle – Queens Park Rangers (1)

Grym form på Newcastle! 5 raka segrar och endast ett insläppt mål. Då har man ändå mött lag som Manchester City, Liverpool och Tottenham. Räkna med att Queens Park Rangers kommer spela målsnålt. Man tog poäng hemma mot City senast och dessförinnan så var man mycket nära en poäng borta mot Chelsea. Truppen är dock för dålig och jag tror att man förlorar knappt här. Matchen bör garderas tidigt men vi väljer att spika ettan.

Match 7. Stoke – Burnley (1x)

En match som alla förväntar sig att ”tunga” stoke ska vinna. Men vi är inte helt säkra på det. Burnley hade ett trendbrott senast när man tog sin första seger genom att slå Hull hemma. Blir det en fysisk match så kan det nog passa Burnley väldigt bra. För mig är inte Stoke ett spelande lag utan lyfter en hel del bollar in mot boxen och försöker vinna andrabollar till varje pris. Burnleys försvar har ändå sett ok ut så det skulle inte förvåna mig om man fixar ett kryss i den här matchen. Vårt tips 1x.

Match 8. Bournemouth – Ipswich (1x)

Bournemouth är med i den absolut högsta toppen med bara 1 poäng upp till serieledande Derby. Vem hade trott det innan säsongen? Båda lagen har bra form och Ipswich är inte att leka med. Skulle gärna se en helgardering här men vi nöjer oss med 1x då Bournemouth endast har 1 förlust hemma. Vårt tips 1x

Match 9. Charlton – Millwall (12)

En väntad öppen match då det är två offensivt lagda lag med lite sämre försvarsspel som drabbar samman. Därför tror vi på mycket målchanser och förmodligen en målrika historia vilket gör att krysset känns en bit bort. Vi chansar och spelar 12 i den här matchen där Charlton får ses som favoriter. Vi hoppas på en liten skräll helt enkelt.

Match 10. Rotherham – Birmingham (12)

Inte mycket talar för Birmingham i den här matchen. Riktigt dåliga på bortaplan och dålig form. Ettan ser rätt given ut på förhand. Vi hoppas på skräll och jagar lite pengar och tar med tvåan på Stryktipset som i dag endast är streckad till 26 % av svenska folket.

Match 11. Watford – Derby (x)

5:an mot 1:an i tabellen men endast 3 poäng skiljer. Räkna med ett taggat hemmalag som kommer göra allt för att hamna på samma poäng som Derby. Derby lär vara nöjda med kryss i det här toppmötet. Vi tror på en målsnål historia och chansspikar krysset.

Match 12. Wigan – Middlesbrough (1x2)

Wigan har kryssat alldeles för mycket på sin hemmaplan och det måste bli ändring på det annars kommer man få kämpa för nytt kontrakt vilket låter otroligt med den trupp som man har på papperet. Dock har man endast 1 förlust hemma den här säsongen vilket är starkt. Middlesbrough går från klarhet till klarhet och får ses som favoriter här. Vi väljer att helgardera matchen då Wigan kan slå vilket lag som helst i The Championship om man har en bra dag.

Match 13. Wolverhampton – Nottingham (1)

Två lag med vikande formkurvor. Nottingham vann visserligen hemma över Norwich senast men det har inte sett speciellt bra ut under en längre tid nu. Wolverhampton har också tappat formen men man har ändå varit stabila på sin hemmaplan till trots. Vi tror att man reder ut det här och vinner med uddamålet. Vi chansspikar ettan!

Kommentarer om Stryktipset

Vi fortsätter att tippa Stryktipset med vårt reducerade system för 144 kronor som bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar med 12 rättsgaranti. Det innebär att om det är 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

Stryktipsets säkraste match tror vi att Chelsea är hemma mot West Bromwich. En bra spik är också Arsenal till 43 % med tanke på Uniteds skadeläge.

Skrällen tror vi att Swansea kan stå för borta mot Manchester City då många spelare varit ute på landslagsuppdrag i citylägret.

Jackpoten på Stryktipset uppgår till ca 9,5 miljoner vilket alltid brukar ge en bra utdelning om man skulle lyckas träffa 12 eller 13 rätt.

Arsenal – Manchester United börjar inte förrän 18.30 och är kvällsmatch på Stryktipset

Vi håller tummarna och så ses vi på Lördag igen! (Kommentarer överflödiga 😉 )