Denna trevliga spelsöndag avrundas med ett Milanoderby där de rödsvarta står som ”hemmalag”. Milan-Inter lär bli en tight tillställing.

Man kan väl ganska enkelt konstatera att inget av dessa lag haft en bra säsong hittills. En seger har allt som oftast följts upp av det ena bottennappet efter det andra. Inters tränare Mazzari sparkades nyligen från sin post och frågan är väl hur länge Inzaghi får fortsatt förtroende i Milan. Man visar upp liknande brister i de olika lagdelarna och det är ingen tillfällighet att Milan ligger 7:a i tabellen och Inter två placeringar bakom.

Ser man på oddsen är ingen tydlig favorit i detta möte, vilket känns klart befogat. Den gemensamma faktorn i derbyn, oavsett var i världen de spelas, är de starka känslorna. Viljan att vinna, men kanske allra mest; att inte förlora. Just detta derby är inget undantag.

image

Spelstopp 20:45

Ska man ta hänsyn till formen hos de två är det mycket som talar för att den taktiska fotbollen får dominera, med ställningskrig och tillbakadragna lagdelar. Jag har otroligt svårt att se det ena laget köra över det andra.

Så, med rådande dagsform, omständigheter kring båda lagen och trots att jag normalt undviker att spela på X,  kan jag inte låta bli att testa ett oavgjort resultat till ett trevligt odds. Mycket talar för det ikväll.

Milan-Inter X spelas till 3,20 hos bet365

På återhörande i veckan då det ska spelas Champions league igen. Ha en bra kväll!