Europeisk cupfotboll en ruskig vecka i november kommer väldigt angeläget för oss fotbollsälskare. Har ett spelvärt drag i en av de tidiga matcherna ikväll, där målfabrikation står i centrum. 

Vitryska Bate lyckades efter mycket om och men, kvalificera sig för till Champions League med förhoppningen att skaka om jättarna i Europa. Inte helt olikt Malmö FF vill jag påstå. Och precis som Malmö är det här ett lag som i bästa fall hör hemma i Europa League. Någonstans tar det dock stopp när det verkligen gäller. 0-6, 0-7 och 0-5 är siffrorna efter två matcher mot Shaktar och en match mot Porto. Sen har man visserligen en seger med 2-1 mot Bilbao på hemmaplan.

Min poäng här är att förluster som dessa vittnar om att något är katastrofalt uselt. Nu är läget knapert och man har egentligen inget att förlora i jakten på att nå tredjeplatsen i gruppen. All in som gäller.

img-l-equipe-type-du-dimanche-1369003574_y500_articles-alt-169737

Spelstopp 18:00

Porto har varit med länge i dessa sammanhang och rutinen är påtaglig när de Portugisiska klubbarna år efter år lyckas relativt väl i Europa med begränsade resurser. Man slåss om gruppsegern tillsammans med Shaktar i denna grupp och en seger här vore väldigt viktig inför sista omgången.

Alltså, två lag som vill framåt och där klasskillnad råder ger oss goda förutsättningar för att se mål i denna match. Oddset är väldigt högt.

Över 2,5 mål spelas till 2,10 hos bet365