Veckorna går fort fram till jul och det känns som man precis levererat ett stryktipsförslag när det är dags för nästa. Men det är bara roligt och älskar man Premier League så är stryktipskupongen något av det bästa som finns. Speciellt nu när det är mörkt när man går till jobbet och kommer hem från jobbet. Förra veckan pekade vi ut Swansea som veckans skräll och de tog faktiskt ledningen borta mot city och hade bud på fler mål innan city tog över tillställningen som vände och vann. Stryktipset ser helt klart lurigt ut den här veckan och man önskar att man kunde ta till fler garderingar. Här följer veckans stryktipsförslag.

stryktipskupongen vecka 48Stryktipset vecka 48, 2014, R-4-4-144

Match 1. Burnley – Aston Villa (1x2)

Om jag skulle gå på magkänslan så talar den för Burnley som verkar ha stigande form med två raka segrar och i en sådan här måstematch så tror jag man kommer vara rejält taggade. Aston Villa gjorde en bra match hemma mot Southampton i måndags men tappade sin ledning till 1-1 när det var ca 10 min kvar. Delph borta 4 veckor för Aston Villa vilket är ett rejält avbräck. Vårt tips blir ändå helgardering här då det känns mycket ovisst.

Match 2. Liverpool – Stoke (1x)

Vad har hänt med Liverpool!? 4 raka förluster där visserligen 2 av dem var mot Chelsea och Real Madrid men det är något som inte står riktigt rätt till. Nyförvärven har inte levt upp till förväntningarna. Balotelli testas matchdagen men frågan är om han kommer spela. Han har inte direkt fyllt luckan efter Suarez och har floppat rejält hittills. Stoke förlorade oväntat mot Burnley hemma senast och det är ett frågetecken för formen. Liverpool måste vända den negativa trenden och hemma på Anfield är man normalt sett starka. Dock kommer man vara under rejäl press och kanske kan Stoke få med sig en poäng. Vi tippar 1x.

Match 3. Manchester United – Hull (1)

Starkt och viktigt av United att vinna mot Arsenal senast borta. Dock var det med en hel del tur som man lyckades få med sig de 3 poängen. Alla räknar med 3 poäng mot Hull här men den här matchen bör garderas tidigt. Nu ska man istället föra spelet och inte öppna upp sig  bakåt. United har många skador i backlinjen vilket gör att Hull kan bli farliga på sina kontringar. Vi spikar ettan men hade vi haft råd så hade vi tagit med en kryssgardering på stryktipskupongen.

Match 4. Queens Park Rangers – Leicester (12)

Queens Park Rangers har stigande form och får ses som favoriter här. Leicester har endast gjort 1 mål den här säsongen i bortaspelet vilket är för dåligt. Det här kan dock bli en lurig match där QPR förmodligen kommer försöka föra spelet på sin hemmaplan. Tänker att det kan öppna upp sig bakåt då man här möter ett lag som vant sig vid att backa hemma och försöker ta till vara på de chanser som ges. Vi tippar på vinst för något av lagen och kritar dit en 12 på kupongen.

Match 5. Swansea – Crystal Palace (12)

Två lag som har en liknande spelstil efter backen med flera tekniska spelare. Swansea öppnade strålande senast mot City där Bony inledde målskyttet. Tillslut orkade man inte står emot en stark cityoffensiv och fick se sig besegrade. Hemma är man riktigt starka däremot och har 4 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust den här säsongen. Palace har spelat en mycket fin fotboll på slutet utan att få till det i alla matcher men senast slog man Liverpool hemma med 3-1 och man är livsfarliga när man får det att stämma. Mariappa testas matchdagen för Palace. Vi tar med 2:an som en chansning som endast är streckad till 19 % av svenska folket i dagsläget.

Match 6. West Ham – Newcastle (1x2)

Båda lagen har ruggig form. Newcastle har gjort en makalös klättring i tabellen med 6 raka segrar. Detta trots att man har det värsta skadeläget i Premier League. Hela 12 spelare borta för tillfället. De som spelat istället har växt in i Premier League kostymen och gjort det fantastiskt bra. West Ham har endast 1 förlust på de 6 senaste och är svårslagna hemma. Vi tror på en jämn tillställning och väljer att helgardera på tipset.

Match 7. Birmingham – Nottingham (2)

Nottingham inledde säsongen strålande och var med i den absoluta toppen ett tag. Sen drabbades man av skador och avstängningar vilket ledde till att man rasade i tabellen. Nu verkar man vara på väg tillbaka till det vinnande spåret igen efter två raka vinster och 5 gjorda mål framåt. Birmingham har rykt upp sig och skrällde senast genom att bortaslå Rotherham. Vi chansar och tror att Nottingham blir numret för stort här och spikar tvåan.

Match 8. Bournemouth – Millwall (1)

Bournemouth har klättrat rejält och tagit sig hela vägen upp till en andra plats. Millwall kryssar ofta men känns inte som att man kommer räcka till mot ett starkt hemmalag här. Bournemouth har gjort flest mål tillsammans med serieledande Derby och det känns som att man kommer göra ett par baljor i den här matchen. Vi spikar ettan och framhäver den som en av veckans säkraste på Stryktipset.

Match 9. Brentford – Wolverhampton (1x2)

4 raka segrar på Brentford och alla räknar med hemmaseger här! 3 raka förluster för Wolverhampton gör att många streckar Brentford. Wolves 3 förluster har dock kommit mot riktigt bra motstånd och dessförinnan hade man 5 raka utan förlust. Vi tror att det här kan vara en match där det kan skrälla och väljer att plita dit en helgardering för utdelningens skull. Vårt tips 1×2

Match 10. Brighton – Fulham (12)

Två offensivt lagda lag som gör mycket mål framåt och även släpper in en hel del bakåt. Det talar för en målrik match vilket bör kunna leda till seger för något av lagen. Vi chansar med 12 och om inte annat så är det ett hett tips att ta med den här matchen på måltipset.

Match 11. Leeds – Derby (2)

Leeds tar sin poäng på hemmaplan och man lär vara tända när serieledaren kommer på besök. Jag har sett Derby några gånger den här säsongen och det är inget snack om att man kommer vara med i toppen i maj när allt ska avgöras. Matchen bör garderas tidigt men vi chansar på Derby där bortalaget kommer med 3 raka segrar i bagaget. Vårt tips 2.

Match 12. Middlesbrough – Blackburn (1x2)

Fin form på båda lagen och det känns på förhand som en målsnål historia som kan sluta lite hur som helst. Vi helgarderar där ytterligare stryktipskommentarer är överflödiga.

Match 13. Watford – Cardiff (1)

Efter 3 raka förluster för Watford så vänder det nu när mediokra Cardiff kommer på besök. Cardiff har tappat i princip ett helt lag sen förra säsongen när man spelade i Premier League och har ännu ingen vinst i bortaspelet i The Championship i år. Watford har förlorat med uddamålet både mot Ipswich och Derby som är två tuffa motståndare. Hemma har man 5 vinster, 3 oavgjorda och endast 1 förlust och lever man upp till det facit så kör man över Cardiff här. Vi spikar ettan på Stryktipset!

Kommentarer om veckans stryktips

Vårt stryktipsförslag bygger på ett reducerat system med 12 rättsgaranti. Vi tar ut 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor. Har man 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.  Chansen för att det stämmer in och att man får 13 rätt är ca 10 %.

Varför spela reducerat system?

Enda anledningen till att spela ett reducerat system är att man får fler antal garderingar till en mindre summa pengar mot vad det skulle kostat med samma antal garderingar i ett matematiskt system. Ett matematiskt system med 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar skulle tex ha kostat  1296 kronor.

Veckans säkraste match på Stryktipset

Det är otroligt svårt den här veckan men ska vi lyfta fram någon match som känns lite mer säker än övriga så får det bli Bournemouth hemma mot ett bortasvagt Millwall.

Var hittar vi skrällen på tipset?

Wolverhampton är fortfarande ett stabilt lag som kommer bli svårslagna på Lördag trots 3 raka förluster. Här möter man ett formstarkt hemmalag som de flesta tror ska vinna. Med det lag man har på papperet och en livsfarlig Bakary Sako som gjort 7 mål hittills den här säsongen är allt möjligt.

Hur tippar ni? kommentera gärna!

Ja då ses vi på Lördag igen..