Torsdag igen och Europa League avlöser i vanlig ordning Champions League. Ett stort utbud ligger på bordet och jag har hittat spelvärde i en match där spanska Villareal lär ösa på på hemmaplan.

52ffde0cc4c25

Avspark 21:05

Grupp A gestaltar sig i nuläget enligt följande:

  1. M’gladbach 8 p
  2. Villareal 7p
  3. Zürich 4p
  4. Apollon 3p

Det återstår alltså två matcher i gruppspelet, vilket gör att denna match blir avgörande för utgången. Villareal måste ta poäng ikväll för att ha chansen på gruppsegern och samtidigt distansera sig från ett jagande Zürich, som förmodligen kommer stå på sju poäng ikväll. Således råder det inga tvivel om motivationen hos hemmalaget ikväll när man vill ta kommandot i gruppen före tyskarna.

Gladbach har två raka segrar med totalt 7-0 mot slagpåsen Apollon, vilket inte säger så mycket i mina ögon. Inledningsvis kryssade man mot såväl Villareal som Zürich. I den här matchen är man givetvis nöjda med en pinne och jag tror defensiven prioriteras ikväll. Ett oavgjort resultat skulle ju ge laget ett bra utgångsläge inför sista matchen då man spelar på hemmaplan.

Villareal är väldigt starka hemma på El Madrigal och det ska sägas att laget som helhet har en väldigt offensiv läggning. Djupledsspel i alla möjliga former på vindsnabba Uche och Giovani dos Santos är melodin hos ”den gula u-båten” samtidigt som det snabba passningsspelet runt boxen och längs flankerna också sätter sin prägel på spelet. Det här är spansk fotboll i ordets rätta bemärkelse, vill jag påstå.

Samtidigt som lagets offensiva kvalité må vara slagkraftig har man desto svårare att sätta försvarsspelet. Man håller sällan nollan och jag skulle bli förvånad om så sker ikväll. Av den anledningen undviker jag spel på raka ettan här även om oddset 1,91 är helt godkänt. I sådana fall skulle jag välja Villareal över 1,5 mål, men oddset är för tråkigt. Det jag dock vet och räknar med är att Villareal kommer sätta hög press redan från början och hålla i taktpinnen mot ett tillbakadraget Gladbach.

Har man i åtanke att lag som Valencia, Sevilla och inte minst Villareal skapar väldigt många hörnor med sin spelstil, anser jag att linorna för hörnspel är lågt satta i en match med förutsättningar som dessa. Villareal lär tvingas anfalla under merparten av matchen och därför är linan på 5,5 väldigt generöst på hemmalaget. Jag tror vi får se en underhållande match och följande spel känns väldigt lämpliga på förhand:

Villareal över 5,5 hörnor till 1,83

Villareal-hörnor hcp -1 till 1,91

Båda lagen gör mål till 1,72

Spelen hittar du hos bet365

Ha en fortsatt trevlig kväll!