Tar sikte på den sena kvällsmatchen i lördagens La Liga där ett hemmastarkt Celta möter nykomlingen Eibar.

Jag uppskattar verkligen sättet Celta Vigo spelar fotboll på och det är framförallt hemma på Balaidos som man står för en väldigt offensiv och trevlig fotboll. Motståndet ikväll är på förhand överkomligt och allt annat än tre poäng vore underkänt. Man ställer förmodligen upp enligt följande:

Partido de Liga entre el Celta y el Levante en Balaídos En la imagen Larrivey celebra su gol Span

Spelstopp 22:00

(4-3-3)

Alvarez

Mallo-Cabral-Fontas-Jonny

Krohn Dehli-Radoja-Lopez

Fernadez-Orellana-Nolito 

Inga världskända spelare direkt, men fortfarande väldigt skickliga sådana som håller hög klass i världens bästa liga. Hur som helst. Celta Vigo är ett betydligt bättre lag än Eibar och man skulle mycket väl kunna spela på hemmalaget i den här matchen, men jag anar ”ugglor i mossen” här. Celta misslyckas år efter år att ta det där sista steget som gör att man slutar högre upp än i mittenskiktet av tabellen. Anledningen till det är förmodligen de många poängtappen mot sämre lag och jag skulle inte bli förvånad om man misslyckades med att vinna ikväll.

Eibar har som förväntat haft det tufft i år. Laget har ytterst begränsade resurser i de allra flesta hänseenden och målet är så klart att hålla sig kvar i högstaligan. Varje match och poäng är livsviktiga och i den här matchen lär man backa hem och försöka hålla tätt så länge som möjligt. Vi får med allra största säkerhet en match där Celta spelar med stort bollinnehav och där det ena anfallet avlöser det andra.

Jag är inne på att Celta, trots det förmodade spelövertaget, får det tufft mot ett hårt kämpande Eibar. Mycket spel runt motståndarnas straffområde bäddar för hörnor och fasta situationer, vilket Celta precis som många andra spanska lag är duktiga på att skapa. Jag skulle ha satt linan på 7,5 för hemmalaget i en match som denna och därför är den faktiska linan på 6,5 väldigt intressant.

Så länge det står 0-0 kommer Eibar att ligga lågt. Ett tidigt ledningsmål för Celta vore inte optimalt, men samtidigt ingen katastrof. Jag är som sagt inne på att en seger för hemmalaget kan sitta långt inne och chanserna är stora att Celta Vigo ordnar sina hörnor ikväll.

Celta Vigo över 6,5 hörnor spelas till 1,72 hos bet365