En underbar Serie A-match med två underhållande lag spelas under måndagskvällen. En rad tänkbara drag finns till hands i detta möte.

Sampdoria öppnade säsongen riktigt starkt och laget ligger för närvarande femma i tabellen bakom just Napoli. Segrarna i inledningen av säsongen har kommit av sig en aning och på de fem senaste matcherna har laget endast en seger, tre oavgjorda samt en orättvist förlust mot Inter på bortaplan. Att Sampdoria ändå inte förlorat mer matcher och att man faktiskt haft otur i många av de oavgjorda matcherna visar att laget besitter en stor potential i år. På hemmaplan är man hittills obesegrade trots att man mött lag av den övre halvan som Roma, Fiorentina och Milan.

Napoli är i vanlig ordning ute efter tredjeplatsen, och i år verkar kampen om europaspel bli hårdare än vanligt då fler lag klivit fram som aspiranter i sammanhanget. Efter en seg start verkar de ljusblå från Neapel ändå fått ordning på spelet, kanske främst i offensiv bemärkelse. Efter 6-2 krossen mot Hellas för ett par veckor sedan har laget fortsatt hyfsad form med ett par tunga segrar i bagaget. Spelarna, kvalitén och ambitionerna vittnar om att Napoli ska tillhöra toppen. Man verkar vara på god väg inför kvällens möte iallafall.

MILAN NAPOLI

Avspark 21:00

Således, vi har ett ruggigt starkt överraskningslag i  Sampdoria på hemmaplan mot ett offensivt Napoli. Efter att ha granskat utbudet finns det så många intressanta spel att man nästan känner sig bortskämd. Jag anser att Napoli är alltför stora favoriter här (3.60-3.40-2.10) och kryssrisken känns väldigt stor. Ett oavgjort resultat vore ingen katastrof för något av lagen. Samtidigt kan man inte blunda för förutsättningarna som pekar på att den här matchen kan bli chansrik i många hänseenden.

Spelbolagen tar tydligt ställning till en tillknäppt match och därför får vi alltför låga hörnlinor och höga odds i match där chanserna är stora för motsatsen. Spelvärdet är uppenbart och jag går in på följande spel:

Båda lagen gör mål till 1,80

Asian över 9,5 hörnor till 1,87

Sampdoria över 4,5 hörnor till 1,80

Spelen är placerade hos bet365 som även livesänder matchen

Ha en bra dag!