Jag ger mig in i Bundesliga denna fredagskväll när Dortmund ska försöka bryta sin negativa trend på hemmaplan mot Hoffenheim.

Borussia Dortmund går som tåget i Champions League och kommer med största sannolikhet att vinna gruppen relativt enkelt. Det fartfyllda spelet som skördat stora framgångar de senaste åren har ju givetvis inte försvunnit. I europaspelet har man visat att man kan, om man vill. Sen är det ju som vanligt små marginaler i fotboll. I stället för att, som tidigare, försöka spela kontringsfotboll har man gått in för att styra matcherna. Det har gått sådär. Kanske har man fått en dos av ”sin egen medicin” och det märks på poängskörden i ligaspelet. Antingen har allt fungerat, eller så har ingenting fungerat. Den katastrofala lägstanivån gör att Dortmund nu ligger sist i Bundesliga.

Aktionsfoto-Mannschaftsbereich-Mats-Hummels_bvbnachrichtenbild_regular

Avspark 20:30

Trots att laget ligger sist efter 13 omgångar kommer man kunna klättra fort i tabellen när man väl börjar vinna igen. Det råder således ingen kris i klubben och det är egentligen bara en tidsfråga innan resultaten kommer. Reus har dragit på sig ytterligare en skada och det är ett stort offensivt avbräck. Man har dock en del alternativ som duger gott. Glädjande å andra sidan, är att Mats Hummels förmodligen kan starta i backlinjen ikväll. Viktigt!

Hoffenheim är känt som ligans ”målgladaste” lag, vilket är anmärkningsvärt i en liga som så gott som alltid innehåller målrika tillställningar. Man vann senast mot Hannover med 4-3 och dessförinnan har man varit inblandade i liknande resultat. Hoffenheim ligger sjua i tabellen men kommer nog inte vara med och slåss om europaplatserna om man inte får ordning på defensiven.

Dortmund är fortfarande ett av ligans bästa lag och som jag nämnde tidigare kommer man att börja vinna igen. Hummels i backlinjen kan ge laget det där lilla extra i defensiven samtidigt som det mycket väl kan lossna rejält framåt ikväll. Hoffenheim är en överkomlig uppgift och i mina ögon är möjligheterna stora för Dortmund att ta en stabil och välbehövlig seger inför hemmapubliken.

Dortmund asian -1 (insatsen tillbaka vid uddamålsseger) spelas till 1,85 hos bet365