Fredagskvällen bjuder på ett hatmöte i italienska Serie A när Fiorentina möter Juventus hemma på Artemio Franchi.

Juventus har sett svajiga ut på sistone och i derbyt mot Torino tog man hem alla tre poäng på ett nästan oförskämt manér. Ett långskott (som förvisso var av yttersta klass) från Andrea Pirlo i 93:e minuten gav resultatet 2-1 och fortsatt ligaledning före Roma. Nu väntar en tuff match mot Atlético i CL nästa vecka och det talas om att en viss Tevez ska vilas ikväll. Lichtsteiner är dessutom avstängd efter sitta röda kort senast. Juve kommer garanterat få det tufft ikväll mot ett Fiorentina som kan ha vaknat till liv.

Två raka segrar och sex gjorda mål är ”Violas” facit inför kvällens drabbning. Mario Gomez fick äntligen göra mål i 4-0 segern borta mot Cagliari. Lagets giftigaste vapen, Juan Cuadrado, gjorde även han mål. Cuadrado är riktigt bra och borde redan ha blivit värvad till något av topplagen på kontinenten. För oss som älskar Serie A får han gärna stanna ett par år till med sitt fantastiska spel. Hur som helst. Fiorentina verkar lägligt nog ha hittat rätt just nu, och jag räknar med samma inställning som när lagen möttes förra året då man vände 0-2 till 4-2. Fullt ös!

1000x73032

Avspark 20:45

Om man tänker ett steg längre är det inte helt orimligt att Juventus är nöjda med en poäng här. Det här är en svår bortamatch under en intensiv period. Det första målet kommer bli helt avgörande för matchbilden, men en hyperoffensiv från bortalaget under inledningen av matchen är föga troligt. Fiorentina däremot, har inget att förlora. Även om ”den gamla damen” kommer äga bollinnehavet större delen av matchen kommer hemmalaget kunna kontra konsekvent under 90 minuter oavsett resultat.

Förutsättningarna är goda för Fiorentina och jag är övertygad om att man kommer ge Juventus en riktig omgång. Man står för en offensiv fotboll och man har i regel genererat mellan 6-10 hörnor på egen hand i matcherna denna säsong. Lägen kommer att ges och med en kokande hemmapublik i ryggen som kan ge det där ”lilla extra” anser jag bolagen underskattar hemmalaget en aning. Går in på följande här:

Fiorentina över 4,5 hörnor till 1,72

Fiorentina asian + 0,5 mål till 1,82 (samma som 1x)

Båda spelen finns hos bet365