Roma tar emot Sassuolo under lördagskvällen. Slänger ut spelet redan nu då jag anar att risken för oddssänkning är stor.

Roma har förmånen att ”bara” möta Sassuolo på hemmaplan när en otroligt viktig match mot Man City i Champions League ligger runt hörnet. Det är just ödesmatchen mot engelsmännen som motiverar det här spelet eftersom det med största sannolikhet kommer att påverka matchbilden och förmodligen resultatet. Under normala omständigheter hade jag räknat med gasen i botten från hemmalagets sida, men just denna gång är chanserna som sagt stora att vi kan få se en återhållsam tillställning.

miralem-pjanic

Avspark 18:00

Sassuolo krigar på väl och laget befinner sig för tillfället på en mycket stabil tionde plats. Ingen förväntar sig att laget ska ta poäng här och man kan genomföra den här matchen utan större press på sina axlar. Chansen att få med sig ett positivt resultat är ju aningen större med tanke på hemmalagets situation, men man lär inte våga sig på något helt oväntat som riskerar att fallera totalt. Åtminstone inte inledningsvis. Ett disciplinerat försvarsspel är gästernas största chans att göra någonting bra av denna match. Såklart.

Givetvis måste Roma fortsätta vinna sina matcher i den hårda kampen om ligatiteln, men här vill man inte spilla mer krut än nödvändigt. Det är oklart vilka/om spelare ska vilas. Förmodligen blir det så. Det gäller att få första målet mot ett lågt sittande Sassuolo, för att sedan bevaka ledningen. Roma är (tillsammans med Juventus) för tillfället överlägsna i Serie A och därmed också fullt kapabla att manövrera ut ett lag som Sassuolo. För en gångs skull tror jag inte vi får se en målfest och har därför hittat ett spel som känns riktigt bra på förhand även om oddset är i lägsta laget. Det här luktar taktik och rutin.

Asian under 3 mål (insatsen tillbaka vid exakt 3 mål) spelas till 1,67 hos bet365