Ännu en ödesmatch väntar när CL-grupperna går in i sista omgången. Här måste bortalaget gå för seger för att ha chans på avancemang.

Har man av någon märklig anledning lust att bli frustrerad kan jag rekommendera att kolla på fotbollslaget Monaco. Det funkar så gott som alltid. Det är för mig en gåta att laget är med och slåss om en slutspelsplats i ”Europas finrum” med den undermåliga truppen och en obefintlig spelidé. När Falcao såldes var det bekräftat att man skulle bli ett utdöende projekt, ett sjunkande skepp. Ändå är man med. Ändå lyckas man ta poäng och vinna matcher på närmast overkliga sätt. Jag har svårt att ta ställning till detta oberäkneliga lag som uppenbarligen besitter någon form av styrka, även om den är konkret eller ej. Nog med sågningar. Man möter ett laddat Zenit ikväll där en slutspelsplats står på spel. Hur Monaco kommer prestera är som sagt omöjligt att veta.

1360049-29194916-1600-900

Avspark 20:45

Tabelläget inför kvällen: 

  1. Bayer Leverkusen 9 p
  2. Monaco 8 p
  3. Zenit 7 p
  4. Benfica 4 p

Enligt dessa förutsättningar måste alltså Zenit gå för tre poäng ikväll för att undvika det mindre smickrande Europa League. Det råder således ingen tvekan om motivationen hos bortalaget och det finns ingen anledning för ryssarna att ligga på bromsen i denna match. Oddsen är aningen generösa på bortalaget och man har i grund och botten ett betydligt slagkraftigare lag än Monaco. Men mixen av rysk vinnarmentalitet kryddat med ett gäng brassar har ju i slutändan visat sig vara en ytterst opålitlig metod som sällan slutat väl för oljemiljardärerna. Avstår ofta spel på dessa lag men ser ändå värde i Zenits förmåga att anfalla när man måste vinna.

Trots omständigheterna ligger hörnlinan på bortalaget ett par snäpp för lågt och är klart spelvärd denna match. Ger Zenit väldigt goda chanser att lösa detta under 90 minuter.

Zenit över 4,5 hörnor finns till 1,83 hos bet365