En riktig rysare väntar nere i Rom där kampen om andraplatsen i grupp E står på spel. Matchbilden kan svänga fort i detta möte och förutsättningarna är goda på hörnmarknaden.

images

Avspark 20:45

Tabellläget:

  1. Bayern 12p
  2. Roma 5p
  3. Man City 5p
  4. CSKA 5p

På grund av Romas usla insats mot Bayern har man en mindre smickrande målskillnad, vilket kan bli ödesdigert. I nuläget är man dock vidare då inbördes möten är prioriterat. Skulle matchen mot City sluta 0-0 är man således klara för åttondelsfinal, om nu inte CSKA står för en otrolig insats och slår Bayern München på bortaplan. Att försöka spela på resultat under 90 minuter vore dock riskfyllt för italienarna på många sätt. Att hålla nollan är ju givetvis en bra utgångspunkt, men att parkera bussen lär inte bli aktuellt. Vi får inte heller glömma att City helt enkelt måste göra mål.

Öppningsmålet och eventuella efterföljande mål kommer bli helt avgörande för matchbilden. Samtidigt kan vi då konstatera att antingen det ena eller det andra laget kommer anfalla i denna match där så mycket står på spel. Även om City har ett enormt avbräck i Agüero och några tveksamma därtill, ger jag laget knapp fördel att nå resultat här. Utgångsläget i tabellen ser gynnsamt ut då det räcker med 1-1 eller ett högre oavgjort resultat. Samtidigt kan man ju inte heller backa hem innan man fått in minst en boll.

Att det kan svänga fort i detta möte är minst sagt en underdrift. Båda lagen är offensivt lagda och en gemensam faktor är att båda genererar många hörnor. Oftast krävs anfallsfotboll för att just hörnorna ska trilla in och den biten lär vi få se en hel del av ikväll. Enda risken är att det inledningsvis kan bli aningen avvaktande, så ett tidigt mål åt ena hållet vore att föredra. Den totala linan är ytterst spelbar på asian-marknaden och även linan på hemmalaget är ett snäpp för lågt till ett väldigt generöst odds. Spelen blir:

Asian över 10 hörnor till 1,85 (insatsen tillbaka på exakt tio)

Roma över 5,5 hörnor till 2,20

Spelen är placerade hos bet365