Det börjar slita på spelarna där b0rta i England vilket gör att topplagen börjat rotera spelare som startar i matcherna. Det kommer leda till en hel del oväntade resultat. Lägg där till att planerna brukar börja bli slitna såhär års och många spelande lag kommer få det tuffare när man behöver ta på blåstället och kriga till sig 3 poäng. Senast fick vi tex se Chelsea åka på sin första förlust, Arsenal låg under med 3-0 borta mot Stoke i halvtid och Liverpool fick bara 0-0 hemma mot Sunderland. Stryktipset vecka 50 ser väldigt intressant ut med många roliga matcher på stryktipskupongen. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 50, 2014, R-4-4-144

Match 1. Arsenal – Newcastle (1x2)

Arsenal hade som vanligt svårt borta mot Stoke och låg under med 3-0 efter en halvlek. Man har annars radat upp segrar sista tiden och frågan är om Stokematchen var ett undantag för den annars fina formen. Newcastle har också hittat stabilitet i sitt spel och trots skador så lyckades man vinna över Chelsea hemma senast vilket var starkt. Det brukar bli målrikt när lagen möts och har en match på minnet då Newcastle hämtade upp 0-4 till 4-4 som har klassats som ”The Best Comeback in Premier League history”. Här är 4-4 målet i den matchen av Tiote.

Där är det här som gör att man älskar Premier League!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=M2sTWK4cTvI[/youtube]

Det är så klart fördel Arsenal här men det känns bra att ha med en helgardering då båda lagen har fin form.

Stryktipset vecka 50Match 2. Burnley – Southampton (2)

Burnley har ryckt upp sig något men har en bit kvar till övriga lag i Premier League. Man behöver höja sig lite till om man ska överleva den här säsongen i Premier League. Southampton ser ut att ha dålig form med 3 raka förluster men de förlusterna har kommit mot City, Arsenal och Manchester United. För er som såg Southampton hemma mot United i måndags så kan man lugnt konstatera att The Saints hade rejäl otur (Förlust 1-2).  Man vann skotten med 11-3 där United hade två skott på mål och båda gick in. Man såg riktigt bra ut i presspelet och Burnley  som inte är lika bollskickliga som United kommer få det jobbigt här. Vi tror på en bra tvåa i den här matchen och att Southampton återigen hittar vinnarspåret!

Match 3. Chelsea – Hull (1)

Chelsea åkte på säsongens första förlust mot Newcastle borta senast. Just det mötet har varit problem för Londonlaget de senaste åren. Hemmaplan nu där man är ruskigt starka. Idel vinster och 18-3 i målskillnad blir något för Hull att bita i. Tror även att vi kommer få se en galen reaktion på förlusten senast och att Chelsea kör över Hull. Veckans spik på stryktipset!

Match 4. Crystal Palace – Stoke(1x2)

Stoke vann mycket imponerande över Arsenal hemma senast. Dock brukar Stoke alltid höja sig när man möter topplagen och dessutom är man mycket bättre hemma än borta. Palace har bara gjort 1 mål på de 3 senaste matcherna och har lite problem framåt. Det känns som att det här kan bli en målsnål historia och ingen match man tar med på måltipset hos Svenska Spel. Vi tror på kryss som utgångstips men väljer att helgardera.

Match 5. Leicester – Manchester City (2)

Leicester har ingen vidare form för tillfället. Laget som inledde serien så bra  har ingen vinst på de 10 senaste matcherna. City däremot har hittat formen och är med 4 raka segrar nu bara 3 poäng efter Chelsea i toppen. Det här vinner man mot ett mediokert Leicester. Säker tvåa!

Match 6. Sunderland – West Ham (1x2)

Sunderland har haft tuffa matcher på slutet men lyckats ta poäng både mot Liverpool och Chelsea. West Ham har gjort en fantastisk säsong såhär långt och ligger just nu på 4:e plats. West Ham har fått in ett par riktigt bra lirare i laget den här säsongen och det kombinerat med en hel del fysik gör att man kämpat ner flera lag. Magkänslan säger att Sunderland kan skrälla här och därför väljer vi att helgarderar den här matchen även om det lutar åt bortavinst.

Match 7. West Bromwich – Aston Villa (1x2)

West  Brom har 1 oavgjord och 4 förluster på de 5 senaste och går tungt i ligan just nu. Aston Villa har lite bättre form med 4 raka utan förlust vilket gjort att laget klättrat upp på lite säkrare mark i tabellen. West Brom är av hävd svårslagna hemma så därför väljer vi att helgardera här. Jonas Olsson är fortfarande skadad i ca 4 veckor till och kommer inte till spel i den här matchen. Vi väljer att helgardera på tipset.

Match 8. Birmingham – Reading (1x)

Två lag som blandar och ger. Skulle gärna se en helgardering här då båda lagen inte är pålitliga men vi går på hemmastatistiken och Readings svaga bortafacit vilket gör att vi tror 1x räcker långt på kupongen.

Match 9. Bolton – Ipswich (x2)

Ipswich fina form har gjort att laget klättrat upp till en andra plats i The Championsship. Laget har 9 raka utan förlust. Man möter här ett Bolton som också hittat formen vilket gjort att man tagit sig upp över nedflyttningsstrecket. Bolton är bra hemma och det gör att vi tar med krysset som gardering på kupongen. Vårt tips x2

Match 10. Bournemouth – Cardiff (1)

Två lag med fin form som båda klättrat i tabellen. Bournemouth är en överaskning såhär långt och har 10 raka utan förlust. Cardiff har som sagt höjt sig efter den dåliga säsongsinledningen men bortaspelet har mer att hämta den man endast har 1 vinst den här säsongen. Vi chansar och spikar ettan på stryktipset!

Match 11. Brentford – Blackburn (1)

Svårtippat mellan två lag som också haft bra form innan förra omgången då båda lagen förlora. Brentford har 6 vinster 3 oavgjorda och 1 förlust hemma den här säsongen och känns väldigt starka där så därför får man tipset. Vi chansar och spikar ettan här med.

Match 12. Leeds – Fulham (12)

Två oberäkneliga lag som släpper in mycket mål. Fulham förlorade med 0-5 hemma mot Watford senast och Leeds förlorade med 4-1 borta mot Ipswich. Vi tror att något av lagen går segrande här och tippar 12.

Match 13. Rotherham – Nottingham (12)

Två lag med vikande formkurvor. Känns som en öppen historia som kan sluta lite hur som helst så vi spelar 12 även här.

Kommentarer om Stryktipset

En härlig stryktipsomgång väntar med inte mindre än 7 Premier League på stryktipskupongen. Vi fortsätter med vårt reducerade system som innehåller 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar som kostar 144 kronor med 12 rättsgaranti. Har vi 13 på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

Det är ingen jackpot på Stryktipset den här veckan då det var utdelning på både 10 och 13 rätt förra veckan.

Veckans säkraste match tror vi Chelsea är hemma mot Hull.

Skrällen tror vi Sunderland eller Newcastle kan stå för.

Lite längre ner till höger så kan ni se skadeläget i Premier League. Kan vara bra att ha i åtanke när man fördelar sina streck på stryktipset.

Vilken anser ni veckans säkraste match är? kan Leicester störa City? Kommentera gärna!