En hel del cupmatcher ska spelas denna tisdag, men för egen del blir det fokus på Bundesliga där Bayern möter Freiburg hemma på Allianz Arena.

Mästarlaget Bayern München ångar på i såväl Tyskland som i övriga Europa, men det är vi ju vana vid. Man toppar Bundesliga i överlägsen stil och man har väl i praktiken så gott som avgjort den där ligan redan nu. Man är på ”seger-streak” just nu med sex vinster i ligan och kommer med en 4-0 seger i bagaget till denna match. Sällan en fråga om dålig form, men iallafall. När vi ändå är igång och pratar statistik bör det också sägas att Bayerns målskillnad är 37:3 på 15 matcher.

1299097-27974808-1600-900

Spelstopp 20:00

Freiburg har det jobbigt just nu. Tack vare bättre målskillnad ligger man precis över nedflyttningssträcket på 17:e plats inför denna ”omöjliga” bortamatch. Det är väl knappast någon som förväntar sig något annat än en hedersam förlust här. Man har ett par-tre skador dessutom på det centrala mittfältet, men jag räknar med att ersättarna står för en likvärdig disciplinerad insats.

Bayern har inte släppt in ett mål i Bundesliga sen den 1 november då man slog Dortmund med 2-1. Det var ett tag sen. Man kan ju tänka sig att den sviten förlängs här mot ett ”uselt” Freiburg. Visst är Bayern klasser bättre än motståndet idag, men jag befarar att det trillar in en boll förr eller senare. Det är ju inga amatörer man möter och marginalerna är alltid små i en fotbollsmatch. Även Bayern-spelarna kan tappa skärpan emellanåt och i synnerhet om man redan leder stort, vilket är högst troligt.

Jag ser spelvärde i att Freiburg bidrar med ett mål i den här matchen och går in på följande till väldigt trevliga odds:

-Båda lagen gör mål till 2,50

-Asian över 3,5 mål i matchen till 1,75

Specialspel:

-Båda lagen gör mål + över 2,5 till 2,75

-Freiburg mål före 79:00 till 3,00 

Spelen finns hos bet365