Det ska även avverkas några matcher i Franska ligacupen denna onsdag. Ser uppenbart spelvärde i detta möte som känns ganska ointressant på förhand. Spelstopp 21:00.

Paris Saint Germain har blandat och gett denna säsong. Skadade spelare (inte minst Zlatan), onödiga poängtapp i slutskedet av matcherna och en hel del förluster på bortaplan har varit lagets melodi så här långt. För ett lag av denna kaliber höjs givetvis röster vid uteblivna resultat och i denna match är det läge att prioritera.

”Jag kommer att rotera mycket till Ajaccio. De spelare som vilas kommer att förbereda sig inför Montpellier, säger Blanc till Le Parisien.”

10527546_837589099593826_2013490176618119301_n

”No Zlatan, no party”

Till dessa hör bland andra Zlatan, Silva, Veratti, Pastore och Motta. Det är klart förståeligt att tränare Blanc tar det här beslutet då ligaspelet knackat rejält på slutet. Till och med när PSG ställer upp med bästa manskap mot lag i den nedre regionen brukar det sällan bli särskilt fartfyllt och underhållande. Man spelar med stort bollinnehav och brukar sällan ösa på vid ledning. Taktisk fotboll är det minsta man kan säga, och med flera ordinarie spelare uteslutna lär vi knappast få mindre av den varan i kvällens match.

Ajaccio spelar numer i Ligue 2 och bör väl vara det mest motiverade laget ikväll även om man individuellt sett är underlägsna. Man kommer att ligga lågt och vänta på omställningslägen i hopp om att hålla nollan så länge som möjligt. Matchbilden känns ganska given här med andra ord.

Ett PSG som vilar många av sina nyckelspelare i denna, för deras del, ganska ”tråkiga” match mot ett disciplinerat Ajaccio gör att jag ifrågsätter bolagens beslut att ta parti för en målfest här. Det luktar som sagt taktik och rutin långt väg och jag går in på följande spel som ger oss insatsen tillbaka vid exakt tre mål:

Asian under 3 mål till 1,70 hos bet365