Svårtippat på Stryktipset vecka 51 men en härligt jackpot kryddar tipskupongen vilket gör det superintressant. På Lördag kan man i princip räkna med fin utdelning på 13, 12 och 11 rätt oavsett hur tipstecknen sitter då det är ont om favoriter på kupongen. I princip skulle jag vilja ha helgardering i 11 av 13 matcher. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 51, 2014, R-4-4-144

Match 1. Aston Villa – Manchester United (1x2)

Kan på förhand ses som en given tvåa på stryktipskupongen med tanke på den form som United har just nu. 6 raka segrar har tagit Manchester upp på en 3:e plats i tabellen. Jag tror ändå att det kan skrälla här och att sviten spricker. Jag har sett Uniteds två senaste matcher och Southampton borta förlorade man skotten med 11-3, hade två skott på mål och vann bortamatchen med 2-1. Sen såg jag mötet med Liverpool och den var väldigt jämn. Liverpool hade flera bra lägen att ta ledningen efter en bra start men sen gjorde United 1-0 aningen oväntat i det läget och därefter utökade man med 2-0 efter ett offcidemål. Visst är det en styrka att vinna fast man inte övertygar men magkänslan säger att Aston Villa som också har bra form samt hemmaplan kan skrälla här. Det känns givet att helgardera och att ta med ettan som i dagsläget endast är streckad till 27 %. Vi helgarderar!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zd4G6jst2i4[/youtube]

Vem tror ni går segrande ur veckans match på Stryktipset mellan Villa och Utd?

Stryktipset vecka 51Match 2. Hull – Swansea (1x2)

Hull såg inte speciellt giftiga ut mot Chelsea borta senast men på Stamford Bridge är det flera lag som haft svårt den här säsongen så man ska inte dra för stora växlar från den matchen. Tyvärr missar Tom Huddlestone matchen som drog på sig ett rött kort mot Chelsea senast. Hulls form är allt annat än bra för tillfället men hemma brukar man bjuda de flesta lag på bra motstånd. Swansea är det bättre laget för tillfället men lagets bortform (endast 1 seger den här säsongen) gör att vi helgarderar den här matchen.

Match 3. Queens Park Rangers – West Bromwich (1x2)

Viktig match i bottenstriden. Även om West Brom ligger lite högre till i tabellen så tror jag att det är att hänga kvar som man har siktet inställt på. Räkna med ett heltänt hemmalag som kommer gå för 3 poäng. West Bromwich vann senast hemma mot Aston Villa men då var man 1 man mer i 68 min. Dessförinnan 1 poäng på 5 matcher så formen är ett stort frågetecken. QPR är trots tabellplaceringen starka hemma men är lite opålitliga vilket gör att vi inte vågar spika ettan eller halvgardera. Vårt tips får därför bli helstreckat i match 3 på kupongen.

Match 4. Southampton – Everton (1x2)

Vad har hänt med Southampton? Efter en fin säsongsinledning så förlorade man 3 raka matcher mot City, Arsenal och United. Inte så mycket att säga om men därefter när motståndet blivit lite lättare på papperet så har man ändå förlorat mot Burnley och Sheffield United i ligacupen vilket gör att man har 5 raka förluster. Everton är alltid svårspelade och har ett bra lag på papperet. Man har inte riktigt nåt upp till fjolårets fina form men vid vinst så kan man ta sig upp 1 poäng bakom The Saints. Southampton var riktigt bra hemma i sin senaste hemmamatch mot United och trots den dåliga formen så tycker jag att det lutar lite åt hemmaseger här. Jag tror oavsett att den här matchen kommer bli väldigt bra med många målchanser och kan vara värd att strecka på måltipset. Vi väljer att helgardera.

Match 5. Tottenham – Burnley (1)

Tottenham har hittat tillbaka till vinnarspåret efter seger borta mot Swansea och vinst hemma mot Newcastle i The Capital One cup med 4-0 på White Heart Lane. Burnley har krigat till sig många poäng på slutet och har endast 1 förlust på de 6 senaste matcherna. Vi tror att Burnley kan störa Tottenham här men spikar ettan på tipset. Skulle gärna annars se ett kryss med på kupongen och för den som har råd så bör kanske den här matchen garderas. Räkna med att Burnley kommer parkera bussen..

Match 6. West Ham – Leicester (1)

Fortsatt bra form på West Ham och 3 segrar och 1 oavgjord på de 4 senaste gör att laget nu är uppe på en 4:e plats i tabellen. Vem hade trott det efter 16 spelade omgångar? Leicester har 1 poäng på de 9 senaste matcherna vilket gör att man är fast förankrat i botten av tabellen. Man gjorde en bra insats senast hemma mot Manchester City men fick stryk med 0-1. Man har stora problem med målskyttet och lagets bortafacit är tyvärr riktigt dålig. West Ham som fått in en hel del tekniska spelare den här säsongen har fått ihop en bra mix med både fysik och teknik samt balans mellan lagdelarna vilket gör laget väldigt slagkraftigt! Det här är veckans spik på Stryktipset! Vi spikar ettan!

Match 7. Blackburn – Charlton (1x)

Två lag som spelat väldigt tight och jämt sista tiden. Båda lagen har haft problem med målskyttet och det skulle inte förvåna mig om det här mötet slutar 0-0. Vi lägger till ettan då Blackburn har hemmaplan och sällan förlorar där. 1x räcker långt!?

Match 8. Cardiff – Brentford (12)

Bäst form på Brentford, 5 vinster på de 6 senaste möter här dock ett mycket starkt hemmalag. Cardiff har börjat klättringen i tabellen efter en tveksam start på säsongen. Hemma är man rejält starka med 5 vinster och 1 oavgjord på de 6 senaste hemmamatcherna. Jag tror på en öppen match här där båda lagen går för 3 poäng. Båda lagen har dessutom spelat målrika matcher och matchen känns som ett mycket bra streck på måltipset. Vi tror att något av lagen går segrande ur striden och tippar 12 på Stryktipset.

Match 9. Fulham – Sheffield Wednesday (1x)

Svårtippat skulle jag vilja säga. Fulham låg sist i tabellen efter 8 spelade omgångar. Därefter fick Felix Magath sparken och laget har klättrat friskt i tabellen under nye managern Kit Symons. Offensiven är det inget fel på men det har gjort att defensiven har fått lida lite. Skulle man kunna täppa till bakåt så kommer man garanterat blanda sig i striden om kvalplatser till Premier League framme i vår sen. Man har 8 poäng upp och jag tror faktiskt att det kan gå. Sheffield förlorar sällan men kryssar rätt ofta och därför tar vi med krysset på kupongen. Vi tror att 1x räcker långt här.

Match 10. Ipswich – Middlesbrough (x)

Ett riktigt toppmöte (fyran mot tvåan i tabellen). Båda lagen har kanonform! Inget av lagen har förlorat de 8 senaste matcherna och jag tror att den sviten kommer hålla i sig även efter den här omgången. Middlesbrough som har ligans bästa försvar vilket endast 15 insläppta mål totalt sett vittnar om lär vara nöjda med en pinne. Det lär bli tight och vi chansar på krysset i den här matchen.

Match 11. Reading – Watford (12)

Två lag som tappat formen en aning. Watford har visserligen 2 raka vinster men dessförinnan hade man 4 raka förluster så laget känns fortfarande lite opålitligt. Det kan dock vara så att man tagit sig ur svackan som man varit i. Man toppade ett kort tag tabellen innan raset kom. Reading har ett starkt lag på papperet med bland annat spelare som Jake Cooper och Glenn Murray. Man fick rejält med torsk senast (6-1 borta mot Birmingham) och magkänslan säger att vi kanske får se en reaktion på den matchen. Jag tror verkligen inte på en låst tillställning här utan offensiv och öppen fotboll väntas. Vi tippar 12 där Watford får ses som favoriter till att vinna.

Match 12. Wigan – Rotherham (x)

Ingen vidare form på något av lagen. Dessutom har man fruktansvärt svårt att skapa något framåt i matcherna. Rotherham har endast mäktat med ett mål framåt på de 7 senaste matcherna. Dock har man hållit nollan i 3 av dem så vi tror att man kan knipa en poäng återigen. Wigan får ses som favoriter men vi chansar helt enkelt och tippar säkert kryss. Ettan bör garderas med tidigt..

Match 13. Wolverhampton – Brighton (1)

Svårtippat! Inget av lagen har övertygat sista tiden. Wolves hemmafacit är ändå helt ok och det är det som vi går på när det forna Premier League laget får tipset. Matchen bör också garderas tidigt för den som har råd med en gardering.

Kommentarer om Stryktipset

Inget undantag den här veckan utan vi tippar vårt vanliga R-4-4-144 som bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgardering för 144 kronor med 12 rättsgaranti.

Det är jackpot på tipset den här veckan vilket ger 9 miljoner ca extra i potten. Räkna med bra utdelning oavsett rad då det är ont om säkra matcher på stryktipskupongen.

Veckans säkraste match tror vi West Ham är hemma mot Leicester.

Skrällen tror vi att Aston Villa kan stå för hemma mot Manchester United trots att man historiskt sett har haft mycket svårt mot laget från Manchester.

Gillar ni vårt stryktipsförslag så kommentera gärna eller dela det till någon som ni tror skulle uppskatta det. Vilken match anser ni vara veckans säkraste och var tror ni skrällen hamnar?

See you on Saturday..