Måndagsmatcher är alltid trevliga inslag och ikväll tar Stoke emot Chelsea hemma på Britannia. Spelvärdet är stort och det finns flera drag att tillgå här.

Trots att serieledande Chelsea sett ruskigt stabila ut kan jag inte blunda för hemmalagets förmågor på hemmaplan. Stoke har en stabil grund kryddat med med spets nog att tillhöra den övre halvan i Premier League, men man har blandat och gett så här långt. Kanske har skadeläget varit den högst bidragande orsaken, men på den fronten ser det emellertid hyfsat ut till kvällens match. Kan förhoppningsvis ställa upp såhär:

Spelstopp 21:00

Spelstopp 21:00

Begovic

Bardsley-Wilson-Shawcross-Pieters

Cameron-N’Zonzi

Walters-Bojan-Diouf

Crouch

Med undantag för Bojan (som tillför andra kvalitéer) är det här ett riktigt tungt lag att möta och levererar ofta på fysisk förmåga snarare än teknisk teknisk briljans. Knappast någon avslöjande analys från min sida, men poängen är att lagets fysiska förmåga lär behövas mer än vanligt mot detta Chelsea. Jag imponerades verkligen av Stokes insats mot Arsenal för ett par veckor sedan då man fick ut det mesta av sitt spel via mittfältet och i boxen. Jag hoppas på samma urladdning från hemmalagets sida och över 90 minuter ska man ha chans att skapa tillräckligt många lägen för att forcera in en boll.

Chelsea då. Man vet såklart vad som väntar ikväll och även om Stoke kan störa Mourinhos mannar är jag tämligen övertygad om att man löser det här. Däremot finns det i mina ögon mycket som talar för att man behöver göra minst två mål för att ta hem segern. Om laget är kapabelt att klara av den uppgiften behöver knappast motiveras. Chelsea är för tillfället klart bäst i Premier League och lär knappast slå av på takten trots att den intensiva perioden i mellandagarna ligger runt hörnet. Inga större avbräck i truppen dessutom.

Vi får helt klart generösa priser på oddsen i denna match och det råder ingen tvekan om spelvärdet. Jag kliver in på följande här:

Båda lagen gör mål i matchen till 2,10

Asian över 2,5 mål till 2,00

Chelsea över 1,5 mål till 1,72

Samtliga spel hos bet365