Premier League är som bäst under mellandagarna och under söndagen är det dags igen. Ger mig in i Chelseas tuffa bortamatch mot Southampton här.

Chelsea fortsätter att vara sådär ruggigt bra och under fredagseftermiddagen avfärdade man ett formstarkt West Ham på Stamford Bridge utan större bekymmer. Mourinho förfogar över en intakt trupp inför denna match som lär bli betydligt tuffare.

a.espncdn.com

Spelstopp 28/12 15:05

Jag är säkert inte ensam om att imponeras av Saints resultat de senaste matcherna. En tung seger mot Everton följdes under gårdagen upp med en bortaseger mot Crystal Palace med 3-1 och lagets andra raka seger var ett faktum. Det finns tydligen karaktär i truppen då man haft det motigt på sistone. All form av entusiasm lär dock behövas när man ställs mot Chelsea, oavsett om man spelar hemma eller borta.

Ett Chelsea med stort bollinnehav är att vänta, åtminstone inledningsvis. Mourinho vill i vanlig ordning montera ned sina motståndare och i nuläget ser jag ingen anledning att betvivla Chelseas kapacitet i den bemärkelsen. Man är mer eller mindre kompletta i sitt spel och kan anpassa sig till alla typer av matchbilder. För Chelseas del har det här mötet i princip samma förutsättningar som matchen mot Stoke i måndags då man vann med 2-0. Det uppstod enorma ytor i omställningsspelet och man borde ha utnyttjat situationen bättre när Stoke flyttade upp och satsade offensivt. Stoke var nära att göra mål flera gånger om och visst har Southampton minst lika bra chans i den här matchen.

Även om Southampton lyckas göra mål är det tveksamt hur långt det räcker och skulle man ta ledningen har jag lika svårt att se dem hålla stången mot ett Chelsea i nuvarande form (såvida inte ledningsmålet kommer väldigt sent). Anta istället det mest troliga, att Chelsea tar ledningen relativt tidigt, ja då är vi där igen. Enorma ytor i omställningsfasen för Hazard och Co att slå i ”spiken i kistan”.

Oavsett hur jag vrider och vänder på olika scenarion har jag svårt att inte syna Chelsea till 1,80 även om Southampton mycket väl kan störa på hemmaplan. Att det dessutom kan trilla in en boll under slutfasen är extra spelvärt i en match med förutsättningar som dessa. Det behöver inte vara Chelsea som gör målet, men det känns av förklarliga skäl mest troligt. Spelet hittar du under fliken ”mål” och sedan ”sent mål”.

Mål efter 71:59 minuten till 1,83

Chelsea seger till 1,80

Chelsea över 1,5 mål till 1,90

Testar även:

Båda lagen gör mål & över 2,5 till 2,60

Chelsea & över 2,5 mål till 3,00    

Samtliga spel finns hos bet365. Jobbar in ett 1-2, 1-3 resultat eller liknande. God fortsättning!