Serie A startar om igen med denna underbara match på Olimpico ikväll. Finns goda förutsättningar här och jag förlitar mig på att bortalaget gör ett fortsatt gott jobb.

En fantastisk höst av Mihajlovics mannar gör att laget är med och tampas om europaplatserna. Av höstens insatser att döma finns det mycket som talar för att Sampdoria kommer vara med under våren också. Man har ett välbalanserat lag kryddat med disciplin och viss spets. Att mata bollar på urstarke Stefano Okaka Chuka är ett underskattat vapen, och det är alltid lika härligt att se honom förvalta uppspelen gång efter annan. En förlust blev det under hösten för detta Sampdoria. Tabelläget just nu:

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

  1. Juventus 39 p
  2. Roma  36 p
  3. Lazio 27 p
  4.  Napoli 27 p
  5. Sampdoria 27 p

Bakom Juventus och Roma i topp bildar ett antal lag en tät klunga, däribland kvällens motståndare på samma poäng. Lazio är fortsatt stabila och på hemmaplan är man riktigt starka. Man är obesegrade i de fyra senaste matcherna men tappade en 2-0 ledning mot Inter på Meazza senast. Defensiven lämnar en del att önska och 19 insläppta mål på 16 matcher är inte direkt imponerande.  Befogad favorit är man förstås i detta möte men frågan är om 1,70-1,80 för ettan är korrekt satt. I mina ögon är det en eller ett par tiondelar för lågt.

Båda lagen har varit inblandade i målrika tillställningar i sina respektive matcher och det finns i mina ögon anledning att tro på en förlängd svit i den bemärkelsen. Ett hemmastarkt Lazio som sällan går mållösa i kombination med en kapabel ”underdog” som lär få sina chanser gör BLGM intressant till höga 2,00. Finns dessutom spelvärde i att Sampdoria forcerar in en boll innan 79:00 och kniper det spelet också under fliken ”mål” och ”tid för lagets första mål”. Alltså:

Båda lagen gör mål till 2,00 

Sampdoria mål före 79:00 till 1,83 

Båda spelen hos bet365