Celta Vigo tar emot Valencia om några timmar och två saker kan konstateras: Hemmalaget är alltför stor favorit att vinna matchen och Valencias hörnlina är galet låg.

Celta är i kris. Noll segrar, noll poäng och lika få mål på de fem senaste matcherna är allt annat än godkänt. Man är i mina ögon ett lag för den övre halvan även och resultaten kommer så småningom att vända. Nyckeln till just att vända trenden är förmodligen hemmaspelet där man skapar väldigt många chanser och inte minst fasta situationer. Trots det känns oddsfördelningen (2,40-3,30-3,00) väldigt skev och spelvärdet ligger absolut på Valencia i 1×2-väg.

Spelstopp 20:00

Spelstopp 20:00

Valencia har häng på toppen i och med den tredje raka segern senast mot självaste Real Madrid hemma på Mestalla. Man bör dock ha i åtanke att Valencia blandar och ger. Jag är inte säker på att man tar en komfortabel seger ikväll och trots det enorma spelvärdet på tvåan hoppar jag den marknaden och fokuserar på hörnorna, för den biten är båda dessa lag skickliga på att producera. Båda lagen kommer att anfalla mycket i denna match då Celta spelar på hemmaplan och jag räknar med mycket fart längs flankerna.

Anmärkningsvärt är Celtas hörnfacit de senaste matcherna. 1-8 borta mot Sevilla, 17-2 hemma mot Almería, 1-9 borta mot Málaga, 7-8 borta mot Real Madrid och 15-2 hemma mot Eibar.

Valencia har inte riktigt fyllt hörnkvoten på samma otroliga sätt men med dagens förutsättningar i åtanke ser jag ingen anledning till misstro. Att man sätter Valencias lina på 4,5 är för mig ofattbart även till ett odds runt 1,50-1,60. Nu får vi 2,10 och jag kliver in på den linan tillsammans med den totala.

Valencia över 4,5 hörnor till 2,10

Över 10 hörnor till 1,80

Båda spelen finns hos bet365