Söndagens Premier League bjuder på två trevliga möten och priserna för hemmaseger på Old Trafford är riktigt tilltalande när Southampton kommer på besök.

Trots den tröga starten och kritik mot van Gaal verkar Man U fått någorlunda ordning på skeppet till slut. Sju segrar och tre oavgjorda i lagets tio senaste matcher har lyft laget till en tredjeplats i Premier League inför kvällens match. Man är med och slåss om åtråvärda platserna ute i Europa igen och på Old Trafford spelar man med stor pondus oavsett motstånd. Har en sånär intakt trupp att tillgå dessutom.

Kvällens motståndare har några avbräck till detta möte där Sadio Mané förmodligen är det tyngsta. Saknas gör även Yoshida, Jack Cork och Nathaniel Clyne. Med eller utan avbräck, känslan är att Soton inte räcker till när det gäller som mest mot topplagen. Det anser jag trots att man ligger fyra i tabellen och att man besegrade Arsenal senast med 2-0 (vilket förmodligen säger mer om Arsenal än om Southampton).

robin-van-persie-manchester-united-shirt-2014-2015

Spelstopp 17:00

Chelsea, Man U och Southampton är nämnd ordning de tre starkaste lagen på hemmaplan så här långt. Som jag nämnde tidigare är United, med vissa undantag, en maktfaktor hemma på ”Theatre of Dreams” och jag räknar med att man spelar inspirerat och fartfyllt. Van Gaal ställer möjligtvis upp med denna elva:

            De Gea

Jones-Smalling-Evans-Shaw

             Carrick

        Herrera-Di María

              Rooney

      Van Persie-Falcao   

En ruggigt stark offensiv kommer göra livet svårt för Southamptons backlinje ikväll och jag har svårt att se hur man ska hålla nollan mot ett hemmastarkt United i medgång och med ”gasen i botten” under 90 minuter. Jag lägger tre spel i den här matchen:

Man U asian -0,5 (samma som rak seger) till 1,87

Man U asian -1 (insatsen tillbaka vid uddamålsseger) till 2,50

Man U över 5,5 hörnor till 1,72

Samtliga spel finns hos bet365